بیشتر بخوانید

معرفی فیلم عطرآلود

معرفی فیلم عطرآلود؛ بهترین فیلم عاشقانه 1403

زمان مطالعه: 9 دقیقه

فهرست مطالب

عطرآلود جدیدترین فیلم عاشقانه ایرانی است که در سال 1403 در سینماهای کشور اکران شد. این اثر به کارگردانی هادی مقدم‌دوست ساخته شد. در این مقاله از مجله سینمایی مستر دیالوگ با معرفی فیلم عطرآلود همراه شما هستیم.

فیلم های عاشقانه ایرانی هرساله در قالب داستان‌ها و روایت‌های مختلف تولید می‌شوند. با این حال اگر نگاهی اجمالی به تمامی آثار عاشقانه سینمای ایران بیندازیم، از همه آن‌ها لذت نخواهیم برد. به همین جهت برخلاف چیزی که بسیاری از مخاطبین دنیای سینما فکر می‌کنند، تولید فیلم عاشقانه ظرافت و دقت خاص خود را می‌طلبد. در واقع نباید فکر کنید که حالا قرار است داستانی عاشقانه از دو نفر روایت شود، بلکه باید به این موضوع فکر کنید که این داستان عاشقانه چگونه می‌خواهد روایت شود؟ فیلمنامه نویس چه مضامینی را در دل این داستان عاشقانه گنجانده است؟

با همه این اوصاف به نظر می‌رسد که فیلم عاشقانه عطرآلود از این نظر توانسته قدم بسیار مثبتی بردارد. بازیگران این فیلم و نحوه روایت آن را شاید بتوان نقاط قوت عطرآلود دانست. در ادامه به شرح جزئیات دقیق‌تری از فیلم عطرآلود می‌پردازیم.

از سینمای ایران بیشتر تماشا کنید:
معرفی سریال قطب شمال؛ جدیدترین سریال ایرانی 1403

معرفی 10تا از سریال های ایرانی ۱۴۰۳

7تا از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۳

معرفی فیلم عطرآلود

معرفی فیلم عطرآلود

  • زمان اکران:  16 خرداد 1403
  • ژانر: درام و عاشقانه
  • کارگردان: هادی مقدم‌دوست
  • تهیه کننده: یوسف منصوری
  • نویسنده: حسین حسنی
  • بازیگران: مصطفی زمانی، هدی زین العابدین، کوروش تهامی، همایون ارشادی، حسام محمودی، سودابه بیضایی، شهروز ابراهیمی و…
  • مدیر فیلمبرداری: روزبه رایگا
  • تدوین: مهدی حسینی‌وند
  • طراح صحنه و لباس: محمدرضا میرزامحمدی
  • طراح چهره‌پردازی: محمود دهقانی
  • صدابردار: مهراد ابوالقاسمی
  • طراحی و ترکیب صدا: امین شریفی
  • موسیقی: مسعود سخاوت‌دوست
  • مدیر تولید: محمدصادق میرکریمی
  • سرپرست گروه کارگردانی: سعید نقدزاده
  • جلوه‌های ویژه میدانی: ایمان کرمیان
  • جلوه‌های ویژه بصری: محمد برادران
  • دستیار کارگردان و برنامه‌ریز: فرانه نصری
  • عکاس و تصویربردار پشت‌صحنه: حمید ضرابی
  • محصول: سازمان سینمایی سوره حوزه هنری

فیلم عطرآلود به کارگردانی هادی مقدم‌دوست و نویسندگی حسین حسنی ساخته شده است. یوسف منصوری تهییه‌کنندگی این اثر را برعهده داشت. عطرآلور توسط سازمان سینمایی سوره تولید و به دست حوزه هنری توزیع شد. این اثر همچنین در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر شرکت کرد و توانست در 5 رشته نامزد شود. در ادامه مقاله پیش رو با معرفی فیلم ایرانی عطرآلود همراه شما هستیم.

فیلم عطرآلود در چه تاریخی اکران شد؟

ژانر فیلم سینمایی عطرآلود درام، عاشقانه و اجتماعی است. این فیلم در تاریخ 16 خرداد 1403 در سینماهای کشور اکران عمومی شد. پیش از آن نیز در جشنواره فیلم فجر 1401 نمایش داده شده بود. مدت زمان این اثر 90 دقیقه است.

نگاهی به خلاصه داستان فیلم عطرآلود

نگاهی به خلاصه داستان فیلم عطرآلود

در این بخش با خلاصه فیلم سینمایی عطرآلود همراه شما هستیم. داستان این اثر حول محور مردی جوان به نام علی می‌گردد که به همراه همسر باردارش عاطفه زندگی عاشقانه‌ای دارد. در این میان علی با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می‌کند و به شدت نگران مخارج بیماری و مقدار سرمایه‌ای برای فرزند متولد نشده‌اش است. عاطفه زنی خونگرم و مهربان است که به همسرش علاقه زیادی دارد و همواره از تصمیمات او پشتیبانی می‌کند. علی در حین اینکه به دنبال راه حل می‌گردد، در حرفه خود عطرسازی نیز فعالیت می‌کند. او قصد دارد یک عطر خاص بسازد که شرکت‌های عطرسازی با او قرارداد کاری ببندند. در میان تمام این دلمشغولی‌ها پیشنهاد علی به یکی از آشناهایش موب بهم خوردم ریتم زندگی او و خودش می‌شود. حال علی در دل نگرانی‌هایی که دارد، باید فکر چاره برای مشکل تازه پیش آمده باشد…

به فیلم عاشقانه ایرانی علاقمند هستید؟ بیشتر تماشا کنید: 15 فیلم سینمایی ایرانی عاشقانه

نگاهی به بازیگران و عوامل فیلم عطرآلود

فیلم عاشقانه عطرآلود

در این قسمت با بیوگرافی بازیگران اصلی و همچنین معرفی سایر بازیگران فیلم همراه شما هستیم. البته در این بخش شما را با مهم‌ترین مصاحبه‌ها و گفت‌وگوهایی که عوامل فیلم انجام داده‌اند، همراه خواهیم کرد.

بیوگرافی کارگردان عطرآلود؛ هادی مقدم‌دوست

بیوگرافی هادی مقدم دوست

هادی مقدم‌دوست کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس اهل ایران در سال 1350 به دنیا آمد. او فعالیت خود را با دستیاری کارگردان فیلم سفر در سال 1373 شروع کرد و سرانجام در سال 1389 توانست کارگردانی فیلم چسب زخم (اپیزود ملاقات) را برعهده بگیرد. این کارگردان بیشتر برای ساخت فیلم‌هایی همچون سر به مهر و هیهات مشهور است‌. او همچنین تا کنون موفق به کسب سیمرغ بهترین کارگردانی بخش نگاه نو برای سربه‌مهر و دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه برای شعله‌ور شده است. از کارهای تلویزیونی هادی مقدم‌دوست باید به نویسندگی برای سریال وضعیت سفید و کارگردانی و نویسندگی سریال سرباز اشاره کنیم.

مصاحبه‌های هادی مقدم دوست درمورد فیلم عطرآلود

هادی مقدم‌دوست در مصاحبه‌های خود به موارد زیر اشاره کرد:

این فیلم برای من یک تجربه جدید از حیث سینما، مضمون و شکل و داستانی که باید آن را می‌ساختم، بود. نمایش حال درونی آدم‌ها و تغییراتشان غیر از اینکه عنصر مهم نمایشی است و موضوعی برای جذابیت است، یک دغدغه مهم برای مخاطب هم هست که در زندگی شاهد این تغییرات باشد. به نظرم موضوع تغییر مساله آدم‌هاست و دوست دارند این حال درونی و تغییر درونی را هم ببینند.

او در ادامه صحبت‌های خود می‌افزاید:

قوس شخصیت و چالش تغییر آدم از نقطه‌ای به نقطه دیگر برای من اهمیت دارد. من طرح را که دیدم، فهمیدم این چالش را دارد. اگر قطعه‌ای از این فیلمنامه برداشته شود، انگار گامی از مسیر این تغییر برداشته شده است و به نظرم تغییر دیگر برای مخاطب ملموس نخواهد بود.

او در پاسخ به این‌که هدفش از ساخت فیلم عطرآلود چه بود؟ می‌گوید:

واقعیت این است که نمی‌توان از هدف درباره ساخت فیلم سخن گفت چون روی نتیجه آن اثر می‌گذارد و بیشتر باید درباره دریافت مخاطب از فیلم صحبت کرد. اگر من از هدفم بگویم در واقع گفته‌ام شما باید فیلم را اینگونه ببینید؛ درحالیکه تماشاگر باید دریافت خود را داشته باشد.

و درنهایت هادی مقدم‌دوست درباره نوع نگاهش به زندگی در فیلم عطرآلود می‌گوید:

زندگی ترکیبی از غم و امید است. زمانی نیست که اینها همه با هم وجود نداشته باشد در حقیقت در لحظه‌ای که بیمناک یا محزون هستید حتما امید هم دارید. امروز که در آن هستیم چند سال دیگر «گذشته» می‌شود و بازگشت به معصومیت تعبیر بهتری برای سوالی است که پرسیدید.

مصطفی زمانی

مصطفی زمانی هنرپیشه اهل کشور ایران متولد 30 خرداد سال 1361 است. او نخستین بار در سال 1385 برای اولین بار با نقش یوسف پیامبر در این سریال به مردم معرفی شد و توانست به شهرت برسد. این بازیگز سپس نقش کوتاهی در سریال در چشم باد ایفا کرد و در سال 1388 با فیلم آل وارد سینمای ایران شد. حضور در نقش فرهاد سریال شهرزاد باری دیگر بر شهرت این هنرپیشه افزود. او تا کنون چندین بار برنده جوایز مختلف سینمایی و چند بار نامزد جشنواره فیلم فجر شده است. فیلم‌های کیفر، قصه پریا، پریناز، یک عاشقانه ساده، ملکه، خط ویژه، ماهی سیاه کوچولو، بدون قرار قبلی، سریال‌های نهنگ آبی و سریال آمرلی از آثار دیده‌شده این بازیگر هستند.

مصطفی زمانی همچنین در مصاحبه‌ای نظرش را درمورد سینمای حال حاضر ایران و فیلمنامه فیلم عطرآلود اینگونه می‌گوید:

 به خانواده درگذشتگان چهار ماه اخیر تسلیت می‌گویم. برخی قوانین در ارشاد باید بازبینی شود، چون فیلمنامه‌هایی که می‌خوانیم دور از واقعیت شده است و معادلش را پیدا نمی‌کنیم . دسترسی مردم به فیلم‌های جهان زیاد است و باورپذیری نقش‌هایی که بازی می‌کنیم، در این فضا سخت است. در فرهنگ خودمان این فیلم‌ها باورپذیر است و من انرژی‌ام را روی این فیلم‌ها گذاشتم. فیلمنامه خوب بود اما کمتر کسی را در این حوزه می‌شناسم که شوق زیادی برای فیلمسازی دارد. کار با مقدم‌دوست یکی از بهترین تجربه‌های من بود چون او ابتدا فیلم را می‌سازد و بعد اجرایش می‌کند.

هدی زین‌ العابدین

هدی زین‌العابدین هنرپیشه اهل ایران در 23 خرداد سال 1368 به دنیا آمد. او بازیگری را از حضور در پیام‌های بازرگانی و کارهای مدلینگ آغاز کرد تا اینکه در سال 1384 با فیلم خانه روشن رسما حرفه خود را آغاز کرد. هدی زین‌العابدین با نقش فاطمه در سریال سقوط یک فرشته به شهرت رسید. او تا کنون دوبار نامزد جشنواره فجر شده است. از آثار معروف خانم زین‌العابدین باید به فیلم‌های عرق سرد، فیلم دست‌انداز، زالاوا، دسته دختران، سریال‌های همه خانواده من، رقص روی شیشه، سریال رهایم کن و در انتهای شب اشاره کنیم.

کوروش تهامی

کوروش تهامی بازیگر اهل کشور ایران در 4 اردیبهشت سال 1350 متولد شد‌. او بازیگری را با تئاتر شروع کرد و در سال 1375 با فیلم سینما سینماست وارد دنیای سینما شد. کوروش تهامی دانش آموخته تئاتر است و تا کنون در عرصه‌های مختلف اجراهای تئاتر موفقو به عنوان مؤلف و کارگردان نیز در این صحنه فعالیت کرده‌ است. کوروش تهامی تا کنون یکبار کاندید کاندید جشنواره فجر شده است. از آثار مهم این بازیگر باید از فیلم‌های به رنگ ارغوان، برف روی شیروانی داغ، گناهکاران، رگ خواب، سریال‌های روشن‌تر از خاموشی، مریم مقدس، ساعت شنی، ملکوت، تبریز در مه، یه تیکه زمین، گمشدگان، آشوب و دل یاد کنیم.

همایون ارشادی

همایون ارشادی بازیگر حرفه‌ای سینما و تلویزیون اهل ایران در 5 فروردین سال 1326 متولد شد. این هنرپیشه از سال 1373 با فیلم کاکادو بازیگری را در سینما آغاز کرد. همکاری با مرحوم عباس کیارستمی در فیلم طعم گیلاس سبب شد تا همایون ارشادی به شهرت برسد. این اثر دیده شده موفق شد تا جایزه نخل طلا جشنواره فیلم کن را بدست آورده و به همین دلیل آقای ارشادی نه تنها در ایران بلکه در جهان تبدیل به چهره شد. فیلم بعدی که همایون ارشادی در آن ایفای نقش داشت، درخت گلابی بود که باز هم توجهات جهانی کسب کرد. این بازیگر حضور در تلویزیون را از سال 1377 با سریال هم‌شاگردی‌ها شروع کرد. از جمله آثار دیده شده آقای ارشادی فیلم‌های زندگی با چشمان بسته، ما همه گناهکاریم، ملکه، گناهکاران، بادبادک‌باز، آرمان‌شهر و مجموعه‌های باغ بلور، تا ثریا، رقص روی شیشه، مانکن و سایه باز هستند.

سایر هنرپیشه های عطرآلود عبارتند از:

  • زنده یاد حسام محمودی
  • سودابه بیضایی
  • شهروز ابراهیمی

نظر حسین حسنی، نویسنده فیلم عطرآلود

آقای حسین حسنی در دل یک مصاحبه، از همکاری خود با هادی مقدم‌دوست اینگونه می‌گوید:

مگر می‌شود با هادی مقدم‌دوست کار کرد و فیلمنامه را تنها نوشت. من افتخار داشتم با او بنویسم و کار یاد بگیرم و البته زندگی کردن هم از او یاد بگیرم. تمام تلاش ما این بود کاراکتر اصلی را به گونه‌ای جلوه دهیم که عطر ویژگی اصلی این شخصیت باشد و نمی‌دانم این اتفاق واقعا افتاد یا نه.

نظر روزبه رایگا، مدیر فیلمبرداری درمورد فیلم عطرآلود

روزبه رایگا به عنوان همکار و مدیر فیلمبرداری تیم هادی مقدم‌دوست درباره همکاری خود در فیلم عطرآلود می‌گوید:

من پیش از این در فیلم «سر به مهر» با عوامل همکاری داشتم و وقتی فیلمنامه را خواندم، فهمیدم این اثر هم به همان شیوه است و خوشحال شدم. درباره تک تک لوکیشن‌ها و نورهایی که قرار بود در صحنه کار شود، بسیار صحبت شد. چراکه فیلمنامه برای ما مثل کتابی بود که همیشه به آن رجوع می‌کردیم.

نقد فیلم سینمایی عطرآلود

نقد فیلم سینمایی عطرآلود

عطرآلود به کارگردانی هادی مقدم‌دوست ساخته شده است. فردی که پیش از این آثار جذابی همچون سربه‌مهر یا سرباز را کارگردانی کرده است. عطرآلود رنگ و بوی فیلم‌های دیگر این کارگردان را دارد و دلمشغولی آن نشان دادن احساسات درونی فرد است. قهرمان داستان، علی، به طور ساختارشکنانه‌ای به دلیل داشتن بیماری سرطان آینده چندان بلندی ندارد. در واقع در اکثر فیلم‌هایی که تا کنون دیده بودیم، قهرمان داستان اینقدر به مرگ نزدیک نبود. دغدغه‌مندی علی در واقع بخاطر خودش نیست، او می‌خواهد همه چیز را سر و سامان دهد و به آرزوی دیرینه‌اش نیز برسد تا با خیال آسوده به سوی ترک دنیا برود.

عاطفه که نقش اصلی زن است، گاه بسیار کلیشه‌ای به تصویر کشیده می‌شود اما بازی خوب هدی زین‌العابدین خصوصا در یک سوم پایانی فیلم، عاطفه را از حال منفعلانه خود دور می‌کند. سایر نقش‌ها نیز بازی متوسطی دارند و همچنین تاثیر کمتری نسبت به نقش‌های اصلی دارند.

فیلم ریتم کند و کسل کننده‌ای دارد و برای یک فیلم رمانتیک زیادی غمگین است. همین اتفاق نیز باعث می‌شود مخاطب به آن چندان جذب نشود. در واقع عطرآلود متفاوت است اما می‌توانست این تفاوت خود را به شکل بهتری نشان دهد. فیلم تعلیق یا شوک داستانی ندارد. مخاطب دائم منتظر است اتفاقی بیافتد اما کارگردان آنقدر بر روی حالات روحی قهرمان داستان تمرکز دارد که نمی‌تواند به این حالت مخاطب پاسخ دهد. نکته مهم بعدی صدای مصطفی زمانی در نقش علی است. اگرچه برای نشان دادن بیماری او صحبت‌های بازیگر کمی بریده بریده می‌شود اما فهم بعضی از دیالوگ‌ها واقعا برای مخاطب سخت است.

در مجموع با فیلمی روبه‌رو هستید که ارزش یکبار تماشا را دارد. این اثر نامزد 5 عنوان بهترین طراحی صحنه، بهترین فیلمبرداری، بهترین موسیقی متن، بهترین نقش اول زن و بهترین نقش اول مرد شد و توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن شود.

جوایز فیلم عطرآلود

فیلم عاشقانه ایرانی عطرآلود در 5 حیطه مختلف در جشنواره فجر نامزد ددریافت سیمرغ بلورین شد؛ اما در نهایت آقای مسعود سخاوت دوست جشنواره فجرسیمرغ بلورین بهترین موسیقی را در از آن خود کرد.

سخن نهایی

در این مقاله از مجله سینمایی مستر دیالوگ با معرفی و بررسی فیلم عطرآلود همراه شما بودیم. این اثر یک ملودرام عاشقانه از هادی مقدم دوست است که پس از اکران خود توجه‌ها را جلب کرد. در حال حاضر در میان فیلم های عاشقانه ایرانی 1403 و حتی سایر فیلم‌ها در ژانرهای دیگر، یکی از بهترین‌ها محسوب می‌شود. شما با تماشای این فیلم نه تنها اشک خواهید ریخت بلکه با کاراکتر اصلی داستان در رنجی که در زندگی بر دوش خود حمل می‌کند همراه خواهید شد.

نظر شما درباره این فیلم چیست؟ نقاط قوت و ضعف آن چه هستند؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.

به این مقاله امتیاز بدید
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
1 رای ثبت شده - میانگین امتیاز 5,00 از 5
Loading...

Master of Content

دیدگاه کاربران (5 دیدگاه)

    1. خوشحالیم که این بلاگ واستون مفید بوده. اگر پیشنهادی هم دارید برای ما بنویسید

  1. کوشا ابراهیمی :

    به تازگی این فیلم رو دیدم و میتونم بگم جزو واقعا بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۳ محسوب میشه

دیدگاهتان را بنویسید