فیلم کوکتل مولوتف یکی از سینماییهای پرفروش و تقریبا خوش ساخت سینمای حاضر ایران است که توانسته توجهات زیادی دریافت کند. از این رو قصد داریم تا در این مقاله به سراغ معرفی و بررسی فیلم کوکتل مولوتف از حسین امیری دوماری برویم.
اطلاعات فیلم کوکتل مولوتف؛ طنزی منحصربهفرد یا روایتی تکراری؟!
- تهیهکننده: محمد کمالیپور
- مشاور فیلمنامه و کارگردان: حسین دوماری
- دستیار اول کارگردان: هانیه بساتینی
- نویسنده: احمد رفیعزاده
- سرمایهگذاران: علی مجیدی و علی طاهریان
- مدیر فیلمبرداری: میلاد پرتوی
- بازیگران: امین حیایی، احمد مهرانفر، ستاره پسیانی و پژمان جمشیدی با حضور یکتا ناصر، نیلوفر کوخانی، سیاوش چراغیپور، علیرضا استادی، کمند امیرسلیمانی، علی مسعودی و سعید امیرسلیمانی
- تدوین: پویان شعلهور
- طراحی و ترکیب صدا: علیرضا علویان
- موسیقی: سروش انتظامی
- مدیر صدابرداری: سعید زند
- طراح صحنه: محمدرضا شجاعی
- طراح لباس: مجید لیلاجی
- طراح چهرهپردازی: عباس عباسی
- طراح جلوههای ویژه میدانی: آرش آقابیک
- طراح جلوههای ویژه بصری: بهنام خاکسار و رضا انصارین
- مجری طرح: علی مجیدی
- مشاور حقوقی: توحید بختیاری
- مشاور رسانهای: مریم قربانینیا
دوباره قرار است تا باهم به دوران پیش از انقلاب و چیزی حدود سالهای 1350 باز گردیم. شاید با خودتان بگویید دوباره قرار است تا به تماشای یک فیلم سراسر ایدئولوژی زده و تبلیغاتی بنشینیم؛ اما باید بگوییم خیر حداقل درمورد فیلم طنز ایرانی جدید کوکتل مولوتف اینگونه نیست! باتوجه به اینکه این فیلم کمدی ایرانی در اواخر سال 1403 اکران شد، توانست در مدت زمان کمی نظر منتقدین و مخاطبین سینما را به خود جلب کند؛ اما واقعا چه چیزی فیلم کوکتل مولوتف خاص و متفاوت به نظر میرسد؟
فیلم کوکتل مولوتف به کارگردانی حسین امیری دوماری در سال 1402 ساخته شد. نویسندگی این اثر برعهده احمد رفیعزاده بود. این اثر در فضای دهه پنجاه روایت میشود و تا کنون توانسته موفقیتهای خوبی در گیشه کسب کند.
در ادامه قصد داریم تا به بررسی کامل و دقیق فیلم کمدی ایرانی 1404 کوکتل مولوتف بپردازیم. همچنین نگاهی به لیست بازیگران آن بیندازیم تا شما درمورد تماشای این فیلم در سینما به درک بهتری برسید. پس مثل همیشه با مجله سینمایی مستر دیالوگ همراه شوید.
تاریخ اکران فیلم سینمایی کوکتل مولوتف
این اثر در تاریخ 15 اسفند 1403 به اکران عمومی رسید و جز فیلم های طنز ایرانی 1404 قرار گرفت. مدت زمان این اثر 106 دقیقه است. در حال حاضر در لیست فیلم های کمدی ایرانی جدید، کوکتل مولوتف از نظر فروش و توجه مخاطبین، پیشتاز است.
ژانر فیلم طنز ایرانی جدید کوکتل مولوتف
ژانر فیلم کوکتل مولوتف اجتماعی و کمدی است. البته رگههای از ژانر کمدی سیاه را نیز میتوان در دل این فیلم مشاهده کرد.
نگاهی به داستان فیلم کوکتل مولوتف
فیلم سینمایی کوکتل مولوتف داستان زندگی شخصیتی خیالی با نام پرویز را روایت میکند؛ پرویز مردی سادهدل است که در صحنههای تئاتر تنها به عنوان سیاهیلشکر حضور دارد. در همین حین و در گیر و دار مشکلات زندگی، پرویز به دختری به نام ژیلا دل میبندد و سرانجام با او ازدواج میکند. پدر ژیلا که از تمکن مالی خوبی برخوردار است، در زندگی آنها نقش پررنگی دارد؛ اما با آغاز حکومت نظامی پهلوی، پرویز شغلش را از دست میدهد و خانهنشین میشود.
پرویز در حالی که از کمک خواستن از پدرزنش ابا دارد، تصمیم میگیرد سرنوشت خود را در بختآزمایی امتحان کند و در کمال ناباوری و به شکلی غیرمنتظره او در این بخت آزمایی برنده مبلغ قابل توجهی میشود. با این حال بخت تا ابد با پرویز یار نیست و همزمان با فرار شاه از کشور، داراییهای او بلوکه میشود و همین مسئله، بحرانهای تازهای را به زندگیاش تحمیل میکند.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، چندان رنگ و بوی ایدئولوژی و ساختارهای سیاسی را در فیلم کمدی ایرانی 1404 کوکتل مولوتف نخواهید دید. بنابراین اگر به دنبال فیلم کمدی جدید با حال و هوای متفاوت در سینما هستید، پیشنهاد میکنیم به تماشای این اثر بنشینید.
نگاهی به کارگردان فیلم کوکتل مولوتف؛ حسین امیری دوماری
حسین امیری دوماری، یکی از چهرههای نوظهور سینمای ایران، متولد سال ۱۳۷۳ است. او پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه سوره، فعالیت هنری خود را با ساخت فیلمهای کوتاه آغاز کرد و به تدریج مسیر خود را به سوی تولید فیلمهای بلند هموار ساخت. همکاری با پدرام پورامیری نقطه عطفی در کارنامه او بود؛ حاصل این همکاری ساخت فیلم «جاندار» و نگارش فیلمنامههایی چون «شنای پروانه»، «افرا» و «یاغی» بود که هرکدام جایگاه ویژهای در سینمای معاصر ایران یافتند.
پس از آن، «یادگار جنوب» به عنوان دومین تجربه مشترک امیری دوماری و پورامیری به ثمر نشست. حسین امیری دوماری تاکنون چهار بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده و عنوان یکی از جوانترین فیلمسازان موفق سینمای ایران را به خود اختصاص داده است. اکنون در ادامه قصد داریم تا به نخستین تجربه مستقل او در عرصه کارگردانی نگاهی داشته باشیم.
حال که با کارگردان فیلم کوکتل مولوتف آشنا شدید، بهتر است تا به بازیگران این فیلم طنز ایرانی جدید نگاهی بیندازیم.
بازیگران فیلم کوکتل مولوتف
در این قسمت قصد داریم تا با معرفی بازیگران فیلم همراه شما شویم. ابتدا به سراغ بیوگرافی بازیگران اصلی که جز هنرپیشگان مطرح هستند میرویم و سپس سایر آنها را معرفی میکنیم.
امین حیایی در نقش پرویز؛ از بازیگران فیلم کوکتل مولوتف
امین حیایی بازیگر اهل ایران متولد 19 خرداد سال 1349 است که بازیگری را با حضور در تئاتر شروع کرد. وی پس از مدتی فعالیت در این عرصه، با فیلم دو همسفر وارد سینما شد. استعداد بالای آقای حیایی باعث شد که او با فیلم سیب سرخ حوا به عنوان نقش اول فیلم فعالیت خود را آغاز کرد. سپس رفته رفته در فیلمهای مزاحم، مانی و ندا، مونس، اثیری، رز زرد و بوی بهشت حضور پیدا کرد و تبدیل به سوپر استار سینما در دهه 80 شد. او برای فیلمهای شب و برف آخر تا کنون توانسته برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر از جشنواره فیلم فجر شود.
از جمله آثاری که آقای حیایی در آن نقشآفرینی موفق داشته است میتوان به تب، عروس فراری، اخراجیها، زنها فرشتهاند، سن پطرزبورگ، پوپک و مش ماشاالله، ناردون، چشم و گوش بسته، قاتل و وحشی و زیبا صدایم کن هستند.
احمد مهرانفر در نقش سیروس
احمد مهرانفر بازیگر اهل ایران متولد 10 خرداد 1354 است. وی بازیگری را از سال 1378 با حضور در تئاتر آغاز نمود و پس از فعالیت در این عرصه با فیلم نان، عشق و موتور ۱۰۰۰ وارد سینما شد. فیلمهای اقلیما، حقیقت گمشده، درباره الی…، کلبه و آتشبس فعالیتهای بعدی وی بودند.
آقای مهرانفر در طی سالهای بعد بیشتر در تئاتر حضور پیدا کرد اما در دهه 90 با نقش ارسطو عامل در سری پایتخت محبوب دلهای ایرانیان شد. در واقع میتوان نقطه اوج کاری و شهرت مهرانفر را در سریال پایتخت دانست. اگرچه با پخش فصل جدید سریال پایتخت بسیاری از مخاطبین سینما باور دارند که آقای مهرانفر در ایفای نقش ارسطو افت کرده و مرزی میان این نقش او و دیگر نقشهایش نمیتوان قائل شد.
آقای مهرانفر علاوه بر بازیگری، نویسندگی نیز انجام میدهد. او علاوه بر نگارش نمایشنامه چندین تئاتر به کمک امیرحسین قاسمی نویسندگی سریال سالهای دور از خانه برعهده گرفت. وی تا کنون یکبار سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و یکبار دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد از جشنواره فجر برای فیلمهای عاشقانهای برای سرباز وظیفه رحمت و یک عاشقانه ساده شده است.
فیلمهایی همچون استشهادی برای خدا، درباره الی، اسب حیوان نجیبی است، هفت ماهگی، ماجرای نیمروز، کاتیوشا، انفرادی، سریالهای علیالبدل، شاهگوش، سالهای دورازخانه، آکتور و فیلم و سریال خجالت نکش از جمله آثار جذاب این بازیگر هستند.
پژمان جمشیدی در نقش محجوب؛ از بازیگران فیلم کوکتل مولوتف
پژمان جمشیدی هنرپیشه اهل ایران در 20 شهریور 1356 متولد شد. او ابتدا بازیکن سابق تیمهای فوتبالی همچون سایپا، پرسپولیس، پاس تهران، فولاد خوزستان و استیل آذین بین سالهای 1372 تا 1388 بود. او حتی یک گل ملی برای تیم ملی نیز زد و در پستهای هافبک راست و مدافع راست حضور پیدا کرد.
پژمان جمشیدی از سال 1390 وارد حوزه بازیگری شد و با سریال پژمان توانست مطرح شود. او سپس وارد حوزه سینما شد و خیلی زود توانست تبدیل به یکی از پولسازترین بازیگران مرد ایران شود. این بازیگر تا کنون سه بار نامزد سیمرغ و یکبار برای فیلم یادگار جنوب برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شده است.
پژمان جمشیدی اکنون به یکی از بزرگترین هنرمندان در زمینه طنز تبدیل شده است. تقریبا او را امروزه پرکارترین بازیگر سینمای ایران میدانند. اگر به اکثر فیلم های طنز سینمای ایران در چند سال اخیر نگاهی بیندازید متوجه خواهید شد که او در اکثر فیلمها حضور دارد!
فیلمهای ۵۰ کیلو آلبالو، خوب، بد، جلف، تگزاس ۱ تا ۴، دینامیت، جهان با من برقص، دوزیست، هفتهای یکبار آدم باش، شیشلیک، علفزار، بخارست، هتل، آنتیک، سریالهای دیوار به دیوار ۱ و ۲، زیرخاکی، آنتن و آفتابپرست از جمله آثار برتر پژمان جمشیدی هستند.
ستاره پسیانی در نقش ژیلا
ستاره پسیانی بازیگر اهل ایران و فرزند مرحوم آتیلا پسیانی متولد 17 شهریور 1364 است. او از همان سنین کودکی به واسطه شغل پدرش، با فضای هنری آشنا شد. او سپس در سال 1369 با تئاتر کار خود را شروع کرد. سپس سال 1370 با فیلم بهترین بابای دنیا مقابل دوربین قرار گرفت. او در چندین فیلم و سریال به عنوان کودک حضور پیدا کرد تا اینکه رفته رفته به عنوان بزرگسال وارد سینما و تلویزیون شد. او تا کنون دو بار نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فیلم فجر شده است. وی همچنین توانست یکبار جایزه دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم یدو دریافت کند.
از جمله آثار مهم این بازیگر زن فیلمهای سه زن، کوچه بینام، لانتوری، وارونگی، سرخ پوست، غلامرضا تختی، لتیان، دوزیست، علفزار، کت چرمی، آنتیک، سریالهای خاتون، جیران، حیثیت گمشده و مرداب هستند.
یکتا ناصر در نقش زن سیروس
یکتا ناصر، بازیگر توانمند ایرانی، در ۱۲ آبان ۱۳۵۷ چشم به جهان گشود. او فعالیت حرفهای خود را در عرصه بازیگری از سال ۱۳۷۶ با سریال «گلهای کاغذی» آغاز کرد و با فیلم «ساقی» نخستین حضورش را در سینما تجربه نمود. یکتا ناصر با نقشآفرینی در سریال «اولین شب آرامش» به شهرت رسید و موفق شد برای بازی در فیلم «یکی میخواد باهات حرف بزنه» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره فیلم فجر را به دست آورد.
خانم ناصر تاکنون در آثار موفق بسیاری ایفای نقش کرده و جایگاه ویژهای در میان مخاطبان و منتقدان به دست آورده است. از جمله آثار شاخص او میتوان به فیلمهای «نسکافه داغ داغ»، «زندگی جای دیگری است»، «من سالوادور نیستم»، «کارگر ساده نیازمندیم»، «آینه بغل»، «رحمان ۱۴۰۰» و «حدود ۸ صبح» اشاره کرد. همچنین حضور در سریالهای محبوبی چون «دختران حوا»، «دل» و «نیسان آبی» (فصلهای اول و دوم) بر محبوبیت و اعتبار هنری او افزوده است.
بیشتر بخوانید: بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی در سالهای اخیر
لیست سایر بازیگران فیلم کوکتل مولوتف را میتوانید در قسمت اطلاعات فیلم مشاهده کنید.
دانلود فیلم کوکتل مولوتوف
اگر به دنبال دانلود فیلم کوکتل مولوتوف، باید به این نکته مهم اشاره کنیم که این فیلم سینمایی کمدی در حال حاضر در سینماهای سراسر کشور در حال اکران است. به نظر میرسد که پس از اتمام زمان اکران یا پخش عمومی فیلم، این سینمایی برای تماشا در سایتهایی مثل فیلیمو در دسترس قرار خواهد گرفت.
نقد فیلم کوکتل مولوتف
حسین امیری دوماری در نخستین تجربه فیلمسازی مستقل خود، ژانر کمدی را به عنوان یکی از کم ریسکترین مسیرها انتخاب کرد و کوشید با بازآفرینی فضای دهه پنجاه ایران، همچون بسیاری از آثار اخیر، توجه مخاطبان را به خود جلب کند. با این حال، هرچه از روایت فیلم پیش میگذرد، بیش از پیش ضعف در فیلمنامه و کممحتوایی اثر نمایان میشود. در واقع شاید بتوان گفت که نقطه ضعف اصلی فیلم کوکتل مولوتف در جزئیات فیلمنانه و عدم عمق دهی به شخصیتهای اصلی داستان است.
پرگوییهای بیدلیل
فیلم کمدی ایرانی کوکتل مولوتف با پرگوییهای بیدلیل، منطقهای سست و صحنههای سطحی و مبتذل، در تلاش است تا با دستاویزهای کممایه، لبخندی بر لب تماشاگر بنشاند. اما در نهایت این احساس به وجود میآید که امیری دوماری، برخلاف تواناییهایش در خلق آثار درام، در درک و اجرای صحیح ژانر کمدی چندان موفق عمل نکرده است.
حال که صحبت از فیلم کمدی ایرانی است، بیشتر بخوانید: معرفی 18 فیلم سینمایی طنز ایرانی ۱۴۰۲؛ از خنده روده بر شوید
انتخاب درست و غلط بازیگران
از سوی دیگر بازیگران فیلم اگرچه همگی ستاره و سرشناس هستند اما انتخاب بازیگران خصوصا امین حیایی غلط است. اگرچه آقای حیایی بازیگر توانمندی است، اما دادن نقش یک فرد 20 ساله به 60 ساله نمیتواند منطقی و درست باشد. حال هرچقدر گریم تخصصی انجام دهند، باز هم مقداری این موضوع بد چشمی میکند. در مجموع با وجود عملکرد خوب گیشه نمرات فیلم کوکتل مولوتف پایین هستند. با این حال ما پیشنهاد میکنیم که اگر به دنبال یک کمدی سرگرم کننده در سینما هستید، میتوانید به تماشای این اثر در سینما به همراه دوستان یا خانواده بنشینید.
جمع بندی
این مقاله از مجله سینمایی مستر دیالوگ درباره معرفی و بررسی فیلم کوکتل مولوتف بود. این اثر در اکران نوروزی 1404 قرار گرفت و با واکنشهای مثبتی در گیشه روبهرو شد. آیا شما این فیلم سینمایی را دیدهاید؟ نقاط مثبت و منفی آن چه هستند؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما سپاسگزاریم.