بیشتر بخوانید

نگاهی به بهترین سریال های طنز ایرانی

بهترین سریال های کمدی ایرانی دهه 70 و 80؛ خاطره بازی با گذشته

زمان مطالعه: 22 دقیقه

فهرست مطالب

بهترین سریال طنز ایرانی که دیده‌اید چه نام داشت؟ ژانر کمدی از پرطرفدارترین ژانرهای تلویزیون است که توجه مخاطبان را به خود جلب می‌کند. در این مقاله با معرفی فهرست برترین سریال ایرانی کمدی همراه شما هستیم.

سال‌های گذشته را به یاد بیاورید. منظورمان از گذشته یعنی زمانی خیلی دور است. شاید زمانی که هنوز در خانه‌ای با خانواده خودمان زندگی می‌کردیم یا شب‌ها با حضور پدربزرگ و مادربزرگ به تماشای تلویزیون می‌نشستیم. حالا که به آن دوران فکر می‌کنیم گویی آن زمان زیبایی لذت خاص خودش را داشت که ما از آن غافل بوده‌ایم. یکی از موضوعاتی که باعث می‌شوند تا ما با فکر کردن به خاطرات گذشته از آن‌ها لذت ببریم، وجود بهترین سریال های کمدی ایرانی یا فیلم های طنز سینمایی ایرانی است.

اگرچه امروزه فیلم های سینمایی طنز ایرانی یا سریال های طنز ایرانی نمایش خانگی بسیاری تولید می‌شوند؛ اما هیچ یک از آن‌ها به گرد پای سریال های کمدی ایرانی چند دهه اخیر سینما ایران نمی‌رسند. به همین جهت در این بلاگ پست از مجله سینمایی مستر دیالوگ قصد داریم تا نگاهی به تعدادی از خاطره انگیز ترین سریال های کمدی ایرانی داشته باشیم. برخی از این سریال‌ها مربوط به دهه‌ها گذشته و برخی دیگر مربوط به چند سال اخیر از سینمای ایران می‌شوند.

نگاهی به بهترین سریال های طنز ایرانی

نگاهی به بهترین سریال های طنز ایرانی

روند ساخت فیلم و سریال پیش از دهه 70 شمسی در ایران به شکل متفاوتی بود. غالب آثار سینمایی ایران را می‌توان به فیلم های جنگ ایران و عراق یا بازگویی وقایعی از دوران پهلوی اختصاص داد. با این حال اگرچه پیش از آن سریال ها و فیلم‌ های سینمایی طنز ایرانی بسیاری وجود داشتند؛ اما روند ساخت سریال های کمدی ایرانی از دهه 70 به بعد اوج گرفت. به همین جهت ما پس از سال‌های 70 هجری شمسی شاهد بهترین سریال های طنز ایرانی از جمله ساعت خوش، شب‌های برره، پاورچین، سیب خنده و… هستیم.

اکنون در ادامه تلاش خواهیم کرد تا به تفکیک دهه‌های مختلف به بررسی بهترین سریال های کمدی ایرانی بپردازیم.

بهترین سریال های کمدی ایرانی دهه 70

در بخش ابتدایی بلاگ پست بهترین سریال های کمدی ایرانی به آثار طنز ایرانی در دهه 70 شمسی می‌پردازیم. دهه‌ای که سرشار از خاطرات شیرین و تلخ برای جامعه ایرانی است. امیدواریم که با مرور سریال‌های این قسمت تنها خاطرات شیرین به یاد شما بیاید و لبخند بر روی لبانتان بنشیند.

1. سریال کمدی ایرانی ساعت خوش 

بهترین سریال های طنز ایرانی / سریال طنز ایرانی خنده دار

  • نوع طنز: آیتمی، کمدی فانتزی
  • سال پخش: 1374
  • کارگردان: مهران مدیری
  • نویسندگان: داوود اسدی، ارژنگ امیرفضلی، رضا شفیعی‌جم، رضا عطاران و مهران مدیری
  • بازیگران: مهران مدیری، رضا عطاران، رضا شفیعی جم، ارژنگ امیرفضلی، حمید لولایی، نصرالله رادش، پوپک گلدره، فاطمه هاشمی و…

بهترین سریال طنز ایرانی «ساعت خوش» به کارگردانی مهران مدیری می‌تواند در لیست بهترین‌های این لیست قرار بگیرد و نکته بسیار مهمی که درباره این مجموعه وجود دارد، موضوع متفاوت آن است. نوع طنز این سریال با سریال های خنده دار ایرانی زمان خود فرق بسیاری داشت و برخلاف پیام اخلاقی خاصی نداشت. ساعت خوش در زمان خود خنده دار ترین سریال تلویزیون ایران بود.

این سریال 27 سال پیش یعنی سال 1374 به صورت هفته‌ای یکبار (روزهای پنجشنبه) از شبکه 2 پخش می‌شد اما در همان سال روزنامه کیهان مطلبی بر علیه این مجموعه منتشر کرد که توقف پخش آن را به همراه داشت، این اتفاق در آن زمان برای تمامی کادر این سریال خنده دار ایرانی عجیب بود. بعد از این توقف، تمامی عوامل این سریال ممنوع‌الکار شدند. مهران مدیری در مصاحبه‌ای در این باره گفت:

 ما هیچکداممان در آن دوره هیچ کاری از دستمان برنمی‌آمد و تمام موهای من در آن چهار سال ممنوع‌الکاری سفید شد!

2. همسران؛ بهترین سریال ایرانی کمدی

همسران؛ بهترین سریال ایرانی کمدی

  • نوع طنز: اجتماعی
  • سال پخش: 1373
  • بازیگران: فردوس کاویانی، مهرانه مهین ترابی، الهام پاوه‌نژاد، فرهاد جم
  • کارگردان: بیژن بیرنگ و مسعود رسام

سریال طنز ایرانی همسران یکی از آثار خاطره‌انگیز دهه ۷۰ شمسی محسوب می‌شود که در سال ۱۳۷۳ از شبکه دو پخش شد و به سرعت به یکی از محبوب‌ترین سریال‌ های کمدی ایرانی در نزد مخاطبان ایرانی آن دوران تبدیل گردید.

این مجموعه داستان دو زوج جوان را روایت می‌کند که در یک آپارتمان با هم زندگی می‌کنند و رابطه‌ای گرم و دوستانه دارند. در هر قسمت با چالش‌ها و ماجراهای جدیدی مواجه می‌شوند. فردوس کاویانی در نقش کمال، مهرانه مهین ترابی در نقش مهین، الهام پاوه‌نژاد در نقش مریم و فرهاد جم در نقش علی، بازیگرانی بودند که دو زوج اصلی این سریال را به تصویر کشیدند.

3. بهترین سریال های طنز ایرانی ؛ سیب خنده

بهترین سریال های طنز ایرانی / سریال کمدی ایرانی خنده دار

  • نوع طنز: آیتمی، کمدی موقعیت فانتزی
  • سال پخش: 1376
  • کارگردان: رضا عطاران، شیرین جاهد
  • نویسندگان: رضا عطاران، شیما بحرینی، مجید صالحی
  • بازیگران: جواد رضویان، مجید صالحی، یوسف تیموری، بهراد خرازی و امیر غفارمنش

پس از اینکه تمام عوامل ممنوع‌الکار شده سریال «ساعت خوش» از لیست برترین سریال های کمدی ایرانی تلویزیونی، اجازه فعالیت پیدا کردند، به دلیل دستورالعمل سازمان نمی‌توانستند با هم همکاری داشته‌ باشند. به همین دلیل رضا عطاران با کشف چندین استعداد و میدان دادن به آنها اولین سریال خود را با عنوان «سیب خنده» برای گروه کودک ساخت. این سریال طنز آیتمی با وجود اینکه برای مخاطب کودک و نوجوان ساخته شده بود، اما به دلیل آیتم‌های خلاقانه و فانتزی با کمدی بالا در میان تمام سنین و اقشار محبوب و پرمخاطب شد. سیب خنده از مجموعه های خنده دار ایرانی  پخش شده از تلویزیون در زمان خودش بسیار موفق عمل کرد.

4. سریال طنز ایرانی قدیمی روزگار جوانی

سریال طنز ایرانی قدیمی روزگار جوانی

  • نوع طنز: اجتماعی
  • سال پخش: 1377 و 1378
  • کارگردان: اصغر توسلی و شاپور قریب
  • بازیگران: کیهان ملکی، امین حیایی، نصرالله رادش، مهدی صبایی و بهزاد خداویسی

سریال طنز ایرانی روزگار جوانی از آثار به‌یادماندنی دهه ۷۰ هجری شمسی به شمار می‌رود که به کارگردانی اصغر توسلی و شاپور قریب در دو فصل در سال‌های ۱۳۷۷ و ۱۳۷۸ از شبکه پنج سیما پخش شد. این سریال به روایت زندگی چند دانشجوی جوان می‌پردازد که همگی در یک خانه با هم زندگی می‌کنند و در هر قسمت با چالش‌ها و اتفاقات جدیدی روبرو می‌شوند. از جمله بازیگران اصلی این مجموعه نوستالژیک می‌توان به کیهان ملکی، امین حیایی، نصرالله رادش، مهدی صبایی و بهزاد خداویسی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: کارتون های نوستالژی دهه 60 و 70 (لیست کامل)

5. بهترین سریال طنز ایرانی: این چند نفر

معرفی سریال های طنز ایرانی / بهترین سریال های طنز ایرانی نمایش خانگی

  • نوع طنز: آیتمی، کمدی فانتزی
  • سال پخش: 1378
  • کارگردان: مهران غفوریان
  • نویسندگان: رضا عطاران، رضا شفیعی‌جم
  • بازیگران: مهران غفوریان، بیژن بنفشه‌خواه، رضا شفیعی‌جم، ارژنگ امیرفضلی و فلامک جنیدی

این چند نفر، آیتمی بود که چهار شخصیت اصلی داشت و آیتم‌های آن با یک خط قصه به یکدیگر مرتبط می‌شد. چهار برادر که اسم هر چهار نفرشان هژیر بود و یک خواهر هم داشتند که با نام خواهر هژیرها شناخته می‌شد. در کنار این کاراکترها، مهران غفوریان یک نقش دیگر هم بازی می‌کرد که لحن حرف زدن بسیار بامزه‌ای داشت و عموی هژیرها نامیده می‌شد. هژیرها در زمان خودش از بهترین سریال های خنده دار ایرانی بودند و کارهای عجیب و غریبشان کمدی فانتزی جالبی را ارائه می‌داد. این اثر پخش شده از تلویزیون بسیار پرمخاطب بود.

این چند نفر تبدیل به سکوی پرشی از نظر شهرت برای بازیگرانی همچون مهران غفوریان و رضا شفیعی جم شد.

6. سریال آژانس دوستی

سریال آژانس دوستی از بهترین سریال های کمدی ایرانی

  • نوع طنز: اجتماعی
  • سال پخش: 1378
  • کارگردان:  احمد رمضان‌زاده، محرم زینال‌زاده، حمیدرضا صلاحمند، امیر قویدل، کاوه دژکام و اکبر منصور فلاح
  • بازیگران: حسین پناهی، اسماعیل داورفر، فردوس کاویانی، اصغر همت، پژمان بازغی، سحر جعفری جوزانی، علی نصیریان، آهو خردمند و آتش تقی‌پور

سریال طنز ایرانی قدیمی آژانس دوستی یکی دیگر از آثار خاطره‌انگیز دهه ۷۰ محسوب می‌شود که در سال ۱۳۷۸ از شبکه یک سیما پخش شد و به سرعت جای خود را در میان محبوب‌ترین سریال‌های تلویزیونی باز کرد.

این مجموعه داستان یک آژانس مسافربری را به تصویر می‌کشد که هر روز با اتفاقات و ماجراهای تازه‌ای مواجه می‌شود. شاید تصور کنید که یک آژانس مسافربری مگر می‌تواند چه اتفاقاتی را در دل خود جای داده باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم همانطور که آفیس در میان سریال های سیتکام با فضای منحصربه‌فرد خود داستان‌های متفاوتی را به تصویر می‌کشد، آژانس دوستی نیز از این قاعده مستثنی نیست. همچنین بایستی اشاره کرد که عشق و همدلی میان کارکنان آژانس از عناصر کلیدی داستان این سریال به شمار می‌رود که بدون شک توجه شما را به خود جلب می‌کند. بازیگران شناخته‌شده‌ای چون حسین پناهی، اسماعیل داورفر، فردوس کاویانی، اصغر همت، پژمان بازغی، سحر جعفری جوزانی، علی نصیریان، آهو خردمند و آتش تقی‌پور در “آژانس دوستی” نقش‌آفرینی کرده‌اند.

7. سریال طنز ایرانی کت جادویی

سریال طنز ایرانی کت جادویی

  • نوع طنز: اجتماعی
  • سال پخش: 1378 و 1377
  • کارگردان: محمدحسین لطیفی
  • بازیگران:

سریال کت جادویی آخرین سریال از لیست بهترین سریال های کمدی ایرانی دهه 70 به کارگردانی محمدحسین لطیفی محسوب می‌شود. این سریال طنز ایرانی در سال‌های ۱۳۷۷ و ۱۳۷۸ از شبکه سه سیما پخش شد. در آن زمان سریال کت جادویی از حیث بازیگرانی که داشت، توانسته بود تا با دیگر سریال‌های در حال پخش کمدی ایرانی رقابت کند و توجه مخاطبین سینمای ایران را به سمت خود جلب کند.

این سریال با محوریت داستانی جالب، روایتگر ماجراهای یک کت جادویی است که جیب‌هایش همیشه پر از پول است. ماجرا از جایی آغاز می‌شود که آقای اسکویی، رئیس یک شرکت ساختمانی، این کت را به عماد، کارمند جوان شرکت، می‌سپارد و این اتفاق شروع کننده‌ی سلسله‌ای از حوادث پرماجرا در سریال است. بازیگرانی مانند رامبد جوان، مهدی فقیه، ساحره متین، نیکو خردمند (مرحومه)، بهزاد فراهانی، پروانه احمدی، فخری خوروش، آتنه فقیه نصیری، محسن قاضی مرادی و جمشید اسماعیل خانی در این سریال به ایفای نقش پرداخته‌اند.

بهترین سریال های کمدی ایرانی دهه 80

حالا که نگاهی به بهترین سریال های کمدی ایرانی در دهه 70 انداختیم، وقت آن رسیده تا یک دهه جلوتر برویم و چرخی در سریال های منتشر شده در این زمان بیندازیم. بسیاری از سریال‌های لیست بدون شک برای شما یادآور دوران خوشی خواهند بود. امیدواریم که با تماشای دوباره این سریال‌ها یا مرور آن‌ها خنده بر لب‌هایتان بیاید.

8. سریال زیر آسمان شهر 1

طنز ترین سریال های ایران / سریال های خنده دار ایرانی

  • نوع طنز: کمدی خانوادگی
  • سال پخش: 1380
  • کارگردان: مهران غفوریان
  • نویسندگان: رضا عطاران، سروش صحت، محمدرضا آرین
  • بازیگران: حمید لولایی، کامران ملک مطیعی، مهران غفوریان، نصرالله رادش، پرستو صالحی و…

سریال طنز ایرانی «زیر آسمان شهر» نیز یکی از بهترین آثار تلوزیونی کمدی ایرانی است که زندگی قشرهای مختلف را در یک ساختمان به تصویر می‌کشد. این سریال که در هر اپیزود، داستانی طنز و خانوادگی را روایت می‌کرد در سه فصل به روی آنتن رفت که در هر سری ترکیبی متفاوتی جلوی دوربین آمدند. در یکی دو سال اخیر عوامل این مجموعه تصمیم داشتند تا سری چهارم این برترین سریال کمدی ایرانی را بسازند، اما مرگ ملکه رنجبر و نبود اغلب بازیگران قدیمی باعث توقف ساخت این اثر از سریال های خنده دار ایرانی شد.

در این سریال بازیگرهای زیادی جایگزین شدند که مجید صالحی یکی از آن‌ها است. او به دلیل اینکه یوسف تیموری عمل زیبایی انجام داده بود، جایگزین او در این سریال شد. کامران ملک مطیعی نیز به دلیل ممنوع‌التصویر شدن نتوانست در سری دوم و سوم همراه گروه باشد.

منتقدین اما با ادامه دادن این سریال از سریال های طنز ایرانی در سری‌های دوم و سوم موافق نبودند و آن را یک الگوی ناموفق دنباله سازی در تلویزیون دانستند و این موضوع به طوری جدی شد که اکبر عبدی به دلیل تکراری بودن سوژه و جدا شدن نویسندگانی مانند رضا عطاران و سروش صحت از مردم عذرخواهی کرد.

9. سریال بدون شرح

لیست سریال های کمدی ایرانی / سریال های ایرانی طنز

  • نوع طنز: کمدی خانوادگی
  • سال پخش: 1381
  • کارگردان: مهدی مظلومی
  • نویسندگان: سروش صحت، پیمان قاسم‌خانی، امیرمهدی ژوله، ریما رامین‌فر و خشایار الوند
  • بازیگران: فتحعلی اویسی، امیر جعفری، مریم سعادت، بیژن بنفشه‌خواه، لیلی رشیدی، فلامک جنیدی، مهدی صبایی و امیر نوری

«بدون شرح» برترین سریال کمدی ایرانی ماجرای یک هفته‌نامه زرد و نه‌چندان وزین بود که هیچ‌آگاه آه در بساط نداشت و اعضای تحریریه آن با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم می‌کردند. مجموعه «بدون شرح» اولین سریال مستقل مهدی مظلومی در مقام کارگردان بود که به دلیل بهره بردن از تیم نویسندگان و بازیگران خلاق و بااستعداد طنز، قصه‌های جذابی را از دفتر یک روزنامه و اتفاقات پیرامون آن برای مخاطبان روایت می‌کرد و در زمان خود با استقبال بی‌نظیر مخاطبان رو‌به‌رو شد. بدون شک ان را باید یکی از بهترین سریال های طنز ایرانی دانست. «بدون شرح» آنقدر دیده شد که تا مدت‌ها مردم کوچه و بازار تکیه‌کلام‌های شخصیت‌های آن را با خود زمزمه می‌کردند.

به دنبال تماشای آثار کمدی ایرانی هستید؟ بیشتر تماشا کنید: معرفی فیلم چرا گریه نمی کنی؟؛ کمدی ساختار شکنانه

10. کوچه اقاقیا؛ نخستین سریال طنز حرفه‌ای رضا عطاران

کوچه اقاقیا؛ نخستین سریال طنز حرفه‌ای رضا عطاران

  • نوع طنز: اجتماعی
  • سال پخش: 1382
  • کارگردان: رضا عطاران
  • بازیگران: منوچهر نوذری، رضا عطاران، رضا شفیعی جم، یوسف تیموری

مهران غفوریان به‌عنوان تهیه‌کننده و کارگردان سریال “زیر آسمان شهر” در گفت‌وگویی اشاره کرد که پس از موفقیت برنامه‌های قبلی‌اش، تلویزیون با او قراردادی منعقد کرد تا پروژه‌ای جدید را تولید کند که خودش نیز تهیه‌کننده آن باشد. مهران غفوریان با ساخت سریال زیر آسمان شهر توسط جامعه و قشر سینمای ایران مورد توجه زیادی قرار گرفته بود.

در آن زمان مهران غفوریان تصمیم گرفت با رضا عطاران همکاری کند و به او پیشنهاد داد تا کاری پرمخاطب و ماندگار بسازند. عطاران این پیشنهاد را پذیرفت و ماه‌ها به همراه غفوریان مشغول نوشتن فیلمنامه شد. به گفته غفوریان، عطاران تمام شخصیت‌های سریال را خلق کرد و در واقع خالق اصلی “زیر آسمان شهر” بود.

عطاران علاوه بر نویسندگی، در نقش مشاور کارگردان نیز در این سریال کمدی ایرانی حضور داشت که نشان‌دهنده تسلط او بر فضای طنز است. او در نخستین تجربه سریال‌سازی‌اش در دهه هشتاد، تصمیم گرفت از سبک فانتزی کارهای قبلی‌اش مانند “سیب خنده” و “مجید دلبندم” فاصله بگیرد و سریالی با محوریت مسائل روز جامعه به نام “کوچه اقاقیا” تولید کند.

رضا عطاران با ساخت سریال طنز ایرانی کوچه اقاقیا نشان داد که چندان به مسائل جامعه ایرانی و اتفاقاتی که در بطن اجتماع می‌افتد، بی‌توجه نیست.

11. سریال کمدی ایرانی خاطره انگیز خوش رکاب

سریال های کمدی ایرانی قدیمی / سریال ایرانی کمدی

  • نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
  • سال پخش: 1381
  • کارگردان: علی شاه‌حاتمی
  • نویسنده: علی شاه حاتمی
  • بازیگران: محمد کاسبی، مریم سعادت، پویا امینی، مجید صالحی، امیر نوری، مونا فرجاد

«خوش رکاب» از سریال های کمدی ایرانی قدیمی است که به نویسندگی و کارگردانی علی شاه حاتمی ساخته و نخستین بار در نوروز 1382 پخش شد. این سریال حاصل همکاری مشترک شاه حاتمی با گروه حماسه و دفاع است که در زمان پخش خود با استقبال کم‌نظیری روبه‌رو شد. مضمون این مجموعه تلویزیونی کمدی درباره دفاع مقدس است. استقبال از خوش رکاب باعث شد کارگردان در سال 1383 «خوش غیرت» را به عنوان دنباله این اثر بسازد. سریال خوش رکاب 15 قسمت داشت.

داستان این اثر درباره راننده کامیونی به نام آقا تقی (آ تقی) است که یک کامیون سالم و تمیز دارد که به آن بسیار عشق می‌ورزد و دوست ندارد ذره‌ای خط و خش بر بدنه‌اش بنشیند. اما به او دستور داده می‌شود که در زمان جنگ با کامیون خود که خوش رکاب نام دارد، برای کمک رسانی به خط مقدم برود.

به ژانر کمدی علاقمند هستید؟ بیشتر بخوانید: معرفی 15 فیلم کمدی 2023+ خلاصه داستان و نمرات

12. سریال پاورچین

بهترین سریال طنز / سریال خنده دار ایرانی

  • نوع طنز: کمدی اجتماعی انتقادی
  • سال پخش: 1381 و 1382
  • کارگردان: مهران مدیری
  • نویسندگان: پیمان قاسم‌خانی، مهراب قاسم‌خانی، امیرمهدی ژوله، علیرضا ناظر فصیحی
  • بازیگران: مهران مدیری، جواد رضویان، سیامک انصاری، شقایق دهقان، سحر زکریا، سحر ولدبیگی و محمدرضا هدایتی

تحول برترین سریال کمدی ایرانی در آغاز دهه هشتاد، دوباره توسط مهران مدیری و تیمش رقم خورد. این کارگردان صاحب‌سبک در همکاری با برادران قاسم‌خانی به عنوان نویسنده به یک بلوغ در خنده دارترین سریال های ایرانی رسید و به همراه مهران غفوریان و رضا عطاران که ارکان اصلی تولید سریال «زیر آسمان شهر» بودند، ساخت سریال‌های روتین و اپیزودیک نود شبی با تعداد قسمت بالا را در تلویزیون ایران بنیان‌گذاری کردند. «پاورچین» تحولی بزرگ در زمینه طنزهای انتنقادی فرهنگی بود که هم عادات اجتماعی غلط مردم و هم کاستی‌های مسئولین را به باد انتقاد می‌گرفت و از همین رو، جزو بهترین سریال های خنده دار ایرانی سیما محسوب می‌شود.

شاید جالب باشد بدانید که امیر مهدی ژوله که امروزه از شهرت بسیار خوبی برخوردار شده، کمتر کسی در میان جامعه ایرانی تصورش را می‌کرد که ایشان جزو تیم نویسندگان سریال کمدی ایرانی پاورچین باشد.

13. سریال خانه به دوش

سریال خانه به دوش از بهترین سریال های کمدی ایرانی

  • نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
  • سال پخش: 1383
  • کارگردان: رضا عطاران
  • نویسنده: رضا عطاران
  • بازیگران: حمید لولایی، مریم امیر جلالی، رضا عطاران، علی صادقی، بهنوش بختیاری و آناهیتا همتی

سریال طنز ایرانی خانه به دوش نیز در لیست سریال های کمدی ایرانی قرار می‌گیرد. این سریال داستان مردی بی پول را به تصویر می‌کشد که مشکلات مالی او را در شرایط بدی قرار داده است و برای حل این مشکلات با مردی همکاری می‌کند که این مرد کلاهبردار از آب در می‌آید. «خانه به دوش» در ماه رمضان پخش می‌شد و هنوز هم با وجود گذشت شانزده سال، بازپخش‌های آن در شبکه‌های سیما با استقبال مخاطبان رو‌به‌رو می‌شود. «خانه به دوش» شروع سریالهای کمدی ایرانی بود که به سریال‌های عطارانی در تلویزیون معروف شدند. بعدها خود رضا عطاران، سعید آقاخانی و مجید صالحی تلاش کردند سریال‌هایی با کیفیت «خانه به دوش» بسازند که در چندین مورد این اتفاق افتاد و خنده دارترین سریال های ایرانی را با موفقیت تولید کردند.

14. سریال من یک مستاجرم

سریال های طنز ایرانی؛ فیلم سینمایی طنز ایرانی 1402

  • نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
  • سال پخش: 1383
  • کارگردان: پریسا بخت‌آور
  • نویسنده: شادمهر راستین
  • بازیگران: امیر جعفری، کتایون امیرابراهیمی، ریما رامین فر و نگار فروزنده، سپند امیرسلیمانی و سعید آقاخانی

سریال من یک مستاجرم یکی از بهترین سریال های طنز ایرانی است که در سال 1383 پخش شد. کارگردان این اثر پریسا بخت‌آور و فیلمنام آن به دست شادمهر راستین نوشته شد. امیر جعفری، کتایون امیرابراهیمی، ریما رامین فر و نگار فروزنده، سپند امیرسلیمانی و سعید آقاخانی نیز از جمله بازیگران آن هستند. داستان حول محور شخصیت زمانه خانم است که دارای یک آپارتمان 5 واحده در تهران است و از خارج برمی‌گردد تا در آن زندگی کند‌. او مباشری به نام مسعود پیدا می‌کند که به او کمک می‌کند تا مستاجر پیدا کند. در هر قسمت در آپارتمان اتفاقاتی برای هر یک ار افراد ساختمان می‌افتد.

15. بهترین سریال های کمدی ایرانی ؛ متهم گریخت

بهترین سریال های کمدی ایرانی ؛ متهم گریخت

  • نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
  • سال پخش: 1384
  • کارگردان: رضا عطاران
  • نویسنده: سعید آقاخانی
  • بازیگران: زنده یاد سیروس گرجستانی، مریم امیر جلالی، سعید آقاخانی، علی صادقی، رضا عطاران، ملیکا زارعی و…

برترین سریال ایرانی طنز «متهم گریخت» را می‌توان یکی از پر بیننده ترین سریال های این فهرست دانست. موضوع این سریال درباره هاشم آقا (سیروس گرجستانی) و خانواده‌اش است که زندگی ساده‌ای دارند و به دلیل بیماری خود و برکناری از شغل قبلی‌اش به تهران می‌آیند که باعث می‌شود داستان‌های بسیار جالبی پیش روی آنها قرار گیرد.

ابهامات زیادی درباره نویسندگی سریال خنده دار ایرانی متهم گریخت وجود داشته است که یکی از آنها در برنامه تلویزیونی هفت مطرح شد. آنها بر این باور بودند که طراحی داستان متهم گریخت یکی از بهترین سریال های خنده دار ایرانی از اصغر فرهادی است که مهران مهام این شایعه را تکذیب کرد. اما مریم امیر جلالی در سال 1396 در برنامه‌ای تلویزیونی این موضوع را مطرح کرد که نویسنده اصلی این سریال اصغر فرهادی بود، اما در آن زمان تمایلی نداشت که اسمش در تیتراژ سریال باشد؛ زیرا میخواست اسمش در کارهای سینمایی مطرح شود. اما بعدها سعید آقاخانی گفته‌های مریم امیرجلالی را تکذیب کرد و حضور اصغر فرهادی را فقط به عنوان ناظر در مرحله نگارش سریال تایید کرد.

16.سریال شب‌های برره

شب های برره از بهترین سریال های ایرانی

  • نوع طنز: کمدی انتقادی تاریخی فرهنگی
  • سال پخش: 1384
  • کارگردان: مهران مدیری
  • نویسندگان: پیمان قاسم‌خانی، مهراب قاسم‌خانی، سروش صحت، امیر مهدی ژوله، خشایار الوند، علیرضا ناظرفصیحی و حمید برزگر
  • بازیگران: مهران مدیری، سیامک انصاری، شقایق دهقان، محمد شیری، سعید پیردوست، رضا شفیعی‌جم، هادی کاظمی، بهنوش بختیاری، محمدرضا هدایتی و فلامک جنیدی

داستان این برترین سریال کمدی ایرانی از آن قرار است که روزنامه‌نگاری به نام کیانوش استقرارزاده در زمان شاه، به دلیل نوشتن و چاپ مطالبی روشنگرانه علیه شاه و حکومت، به یک روستای دورافتاده تبعید می‌شود. او در مسیر از دست مامورین فرار می‌کند و در میان بوته‌های پنهان می‌شود تا فرار کند. در همین حین ماری او را نیش می‌زند و کیانوش از هوش می‌رود. چندی بعد شیرفرهاد از راه می‌رسد و کیانوش را با خود به داخل روستایی به نام برره می‌برد. این آغاز حضور فردی عاقل در میان مردمانی عجیب است!

بدون تردید «شب‌های برره» یکی از درخشان‌ترین و شاید، بهترین سریال های خنده دار ایرانی در تاریخ است. مهران مدیری، پیمان قاسم‌خانی و رفقایشان که روستای برره و لهجه‌‌ی  برره‌ای را در پاورچین اختراع کرده بودند، در «شب‌های برره» ارتقا دادند و به زندگی آبا و اجداد شخصیت‌های سریال «پاورچین» در روستای برره پرداختند. این سریال که بعد از پخش 92 قسمت به دستور مسئولین توقیف شد، آینه‌ی تمام‌نمای ضعف‌های فرهنگی اجتماعی سیاسی و اقتصادی مردم و مسئولین ایران است و هنوز که هنوز است کلیپ‌ها و سکانس‌های مختلفش دست به دست در بین مردم می‌چرخد و از خنده دارترین سریال های ایرانی شناخته شده است.

ما سریال شب‌های برره را فراتر از یک سریال طنز ایرانی می‌دانیم؛ به همین جهت به نکات زیر می‌توانیم از این سریال اشاره کنیم:

  • تیم قوی: در این سریال مهران مدیری به عنوان بازیگر و کارگردان حضور داشت و در کنار او بازیگران مشهور دیگری همچون سیامک انصاری، رضا شفیعی‌جم و… حضور داشتند. اگر به تیم نویسندگان نگاهی داشته باشیم، نام بزرگانی همچون پیمان قاسم‌خانی، سروش صحت و امیر مهدی ژوله دوست داشتنی به چشممان می‌خورد.
  • نگاه طنازانه قوی: سریال شب های برره به عنوان یک سریال کمدی ایرانی حضور نداشت تا شما را بخنداند بلکه قصد داشت بعضا از طریق کمدی سیاه نگاهی انتقادی به بستر اجتماعی و سیاسی داشته باشد.
  • شخصیت پردازی قوی: شاید بتوان گفت چیزی که باعث شد تا سریال شب‌های برره به سرعت به یکی از محبوب ترین سریال های طنز ایرانی تبدیل شود، شخصیت پردازی قوی این اثر بود. تیم نویسندگان توانسته بودند دیالوگ‌ها و جزئیات بسیار خوبی را برای هر شخصیت درنظر بگیرند که این موضوع باعث شده بود تا ساخته مهران مدیری از دیگر همتایان متفاوت‌تر به نظر برسد.

17. سریال باغ مظفر

سریال باغ مظهر از بهترین سریال های کمدی ایرانی

  • نوع طنز: کمدی داستانی
  • سال پخش: 1385
  • کارگردان: مهران مدیری
  • نویسندگان: پیمان قاسم خانی، مهراب قاسم‌خانی، خشایار الوند، حمید برزگر و امیرمهدی ژوله
  • بازیگران: مهران مدیری، محمدرضا هدایتی، سیامک انصاری، نصرالله رادش، سحر جعفری جوزانی و شقایق دهقان

مهران مدیری پس از شب‌های برره فکر سریالی دیگر افتاد که این بار در گذشته روایت نمی‌شد و داستان آن در تاریخ معاصر اتفاق می‌افتاد. این اثر نیز با همکاری برادران قاسم خانی ساخته شد و مورد توجه قرار گرفت. سریال مجموعا 40 قسمت داشت و به علاوه مینی سریال گنج مظفر نیز در ادامه آن ساخته شد. داستان باغ مظفر زندگی یک خانواده غیرمعمولی را روایت می‌کند.

دو پسر عمو در یک باغ بزرگ زندگی می‌کنند و با یکدیگر مشکلاتی دارند. یکی از پسرعموها مظفر نام دارد و پسری به نام کامران و دختری به نام نازی دارد. پسر عموی دیگر نیز پیرمردی آلزایمری به نام منصور است. خدمتکار خانه، حیف نان، نیز نقش به سزایی در پیشبرد داستان دارد. در هر قسمت شاهد اتفاقات جدیدی خواهیم بود که برای شخصیت‌ها می‌افتد‌.

18. سریال ترش و شیرین

طنز ترین سریال های ایران / سریال های ایرانی طنز

  • نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
  • سال پخش: 1386
  • کارگردان: رضا عطاران
  • نویسندگان: سروش صحت، محمدرضا آرین
  • بازیگران: حمید لولایی، مریم امیرجلالی، رضا عطاران، مجید صالحی و رضا شفیعی‌جم

در نوروز 86، رضا عطاران به همراه تیم ثابت و همیشگی‌اش با یک برترین سریال کمدی ایرانی دیگر مهمان خانه‌های مخاطبان بود. قصه «ترش و شیرین» به ماجرای آشنایی یک مرد پولدار و متمول که تاجر فرش است با یک خانم ترشی‌فروش می‌پرداخت. پس از آشنایی این دو به یکدیگر علاقه‌مند می‌شوند و می‌خواهند با یکدیگر ازدواج کنند، اما مهم‌ترین مشکل سر راهشان بچه‌های قد و نیم‌قدی است که هرکدام برای پدر و مادرشان تعیین تکلیف می‌کنند. درست است که میزان محبوبیت «ترش و شیرین» در میان مخاطبان، در حد «خانه به دوش» و «متهم گریخت» نشد، اما چندین سر و گردن از سایر سریال‌های طنز تلویزیون بالاتر بود. ترش و شیرین از بهترین سریال های طنز ایرانی محسوب می‌شود.

19. سریال بزنگاه

سریال بزنگاه از بهترین سریال های کمدی ایرانی

  • نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
  • سال پخش: 1387
  • کارگردان: رضا عطاران
  • نویسندگان: سروش صحت، ایمان صفایی
  • بازیگران: حمید لولایی، رضا عطاران، مرجانه گلچین، غلامرضا نیکخواه، علی صادقی و سوسن پرور

سریال طنز ایرانی بزنگاه داستان زندگی فرزندان و وارثان اوس احمد، پیرمردی معتمد و محترم است که در محله نانوایی داشته و پس از مرگش، اختلافات و درگیری‌ها بر سر تقسیم ارث و میراث میان فرزندانش آغاز می‌شود.

این سریال که یکی از آخرین و شاید متفاوت‌ترین آثار کمدی رضا عطاران در تلویزیون محسوب می‌شود، حتی پس از گذشت ۱۲ سال از پخش آن، همچنان به‌عنوان یکی از بهترین سریال‌های طنز ایرانی شناخته می‌شود. در زمان پخش، “بزنگاه” به دلیل مواجهه با ممیزی‌های متعدد، چندین بار در آستانه توقف پخش قرار گرفت. با این حال، پس از انجام تغییرات لازم و تحت نظارت مسئولین سازمان، سرانجام به پایان رسید.

این تجربه دشوار باعث شد رضا عطاران تصمیم بگیرد برای همیشه از تلویزیون کناره‌گیری کند. سریال‌های کمدی عطاران غالباً به مشکلات و زندگی قشر متوسط جامعه پرداخته و با رویکردی رئالیستی، واقعیت‌های جامعه را به تصویر می‌کشند. “بزنگاه” از نظر واقع‌گرایی در میان بهترین سریال‌های کمدی ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد.

20. مردهزار چهره و مرد دو هزار چهره

مردهزار چهره و مرد دو هزار چهره

  • نوع طنز: کمدی موقعیت انتقادی
  • سال پخش: 1387 و 1388
  • نویسندگان: پیمان قاسم‌خانی، خشایار الوند، مهراب قاسم‌خانی، امیرمهدی ژوله
  • بازیگران: مهران مدیری، علیرضا خمسه، پژمان بازغی، سیامک انصاری، نصرالله رادش و پرویز فلاحی‌پور

داستان این سریال برتر کمدی ایرانی درباره مسعود شصتچی است، کارمند ساده و شریفی در بایگانی اداره ثبت احوال شیراز که به دلیل خواسته‌ای از سوی پدرزن آینده‌اش، به شکلی ناخواسته در موقعیت‌های نادرستی قرار می‌گیرد. در نتیجه، افرادی در اطرافش او را در موقعیت‌هایی همچون پزشکی، نظامی، ادبی و حتی مافیایی قرار می‌دهند، که باعث می‌شود مسعود خود واقعی‌اش را از دست بدهد. در فصل دوم، مسعود به دلیل بیکاری و نیاز به درآمد و شهرت، تصمیم می‌گیرد خودخواسته به تجربه موقعیت‌های مختلف ادامه دهد.

دو فصل “مرد هزارچهره” در کنار “شب‌های برره” و “قهوه تلخ” از بهترین آثار طنز ایرانی و شاهکارهای مهران مدیری به شمار می‌روند. این سریال با یک فیلمنامه قوی و جذاب، که توسط پیمان قاسم‌خانی و بر اساس رمان “پخمه” نوشته عزیز نسین اقتباس و بومی‌سازی شده است، مخاطبان را جذب خود کرد. مدیری که به ساخت آثاری معروف است که در آن‌ها یک شخصیت عاقل در میان جمعی از افراد نادان گرفتار شده، در اینجا با چرخشی خلاقانه، شخصیتی ساده‌لوح و مهربان را در موقعیت‌های نادرست قرار می‌دهد. با آزادی عملی که دیگران به مسعود می‌دهند، او به تدریج به شخصیتی متفاوت، سودجو و قدرت‌طلب تبدیل می‌شود. “مرد هزارچهره” همچنان به عنوان یکی از برترین سریال‌های خنده‌دار ایرانی شناخته می‌شود.

چه چیزی باعث شد تا سریال مرد هزارچهره و دو هزار چهره به اثری ممتاز بدل شود؟

  • فیلم نامه گیرا و قوی: شاید مهم‌ترین دلیلی که باعث شد ایده مرد هزار چهره بیشتر از دیگر سریال های کمدی ایرانی همتای خود مورد توجه قرار بگیرد، فیلمنامه قوی، گیرا و خوش ساخت بود.
  • حضور چشمگیر مهران مدیری: مهران مدیری که پیش از این در اکثر کارهای خود به عنوان کارگردان و بازیگر حضور داشت، حالا در این سریال به شکل دیگری ظاهر شده بود. هنرنمایی او در نقش مسعود شصتچی را نقش‌های قبلی او زمین تا آسمان متفاوت به نظر می‌رسید.
  • نگاه انتقادی اجتماعی: در این سریال کمدی ایرانی نیز مهران مدیری به دفعات تلاش می‌کرد تا به کمک تیم نویسندگی قوی خود طعنه‌های مختلفی به موضوعات اجتماعی و سیاسی موجود در بطن جامعه بزند.
  • شخصیت پردازی‌ها با ظرافت به خصوص: شخصیت‌پردازی‌های دقیق در این سریال طنز ایرانی به طور ویژه‌ای قابل توجه است؛ حتی شخصیت‌های فرعی نیز با دقت و ظرافت طراحی شده‌اند و هر یک ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند. این سطح از توجه به جزئیات در شخصیت‌سازی باعث شده است که مخاطبان به راحتی با شخصیت‌ها ارتباط برقرار کنند و درگیر داستان شوند.

21. سریال طنز ایرانی چاردیواری

سریال طنز ایرانی چاردیواری

  • نوع طنز: کمدی موقعیت داستانی
  • سال پخش: 1388
  • کارگردان: سیروس مقدم
  • نویسندگان: محسن تنابنده، سعید آقاخانی
  • بازیگران: امیر جعفری، سعید آقاخانی، آتیلا پسیانی، جواد عزتی، محمد فیلی، مریم امیرجلالی و بهنوش طباطبایی

برترین سریال کمدی ایرانی «چاردیواری» درباره فردی به نام نادر است که در یک آشپزخانه تهیه‌غذا کار می‌کند و با مشکلات عجیبی در خانواده‌اش رو‌به‌روست. در گذشته با دختری متمول یک ازدواج صوری انجام داده تا دختر به دور از چشم پدر و بدون نیاز داشتن به اجازه او به خارج از کشور برود و ادامه تحصیل دهد. حالا دختر برگشته و می‌خواهد که با یک صحنه‌سازی جلوی پدر، از نادر جدا شود.

«چاردیواری» در اواخر دهه هشتاد بود که به کارگردانی سیروش مقدم در نوروز 88 از شبکه یک سیما روی آنتن رفت. این سریال را باید از خنده دارترین سریال های ایرانی دانست که توانست مخاطبین زیاد را جذب کند.

نکته بسیار جالبی که درمورد سریال طنز ایرانی چاردیواری وجود دارد این است که محسن تنابنده به عنوان تیم نویسندگان این سریال حضور داشته است.

22. بهترین سریال طنز ایرانی : سه در چهار

بهترین سریال های طنز ایرانی / سریال کمدی ایرانی خنده دار

  • نوع طنز: کمدی موقعیت ماجرایی
  • سال پخش: 1387
  • کارگردان: مجید صالحی
  • نویسندگان: علیرضا مسعودی
  • بازیگران: محمد کاسبی، مهران رجبی، علی صادقی، شهره لرستانی، اشکان اشتیاق و شهرام قائدی

«سه در چهار» از بهترین سریال های خنده دار ایرانی است که تاکنون بارها از شبکه‌های مختلف سیما بازپخش شده و هربار هم با استقبال بسیار زیاد مخاطبان رو به رو می‌شود. خانواده موزی و خانواده املشی به دلیل مشکلات بسیار زیاد اقتصادی تصمیم می‌گیرند برای مدتی محدود در یکی از خانه‌ها در کنار هم زندگی کنند و خانه‌ دیگر را بفروشند و با پولش کسب و کاری راه بیندازند. این اتفاق می‌افتد و این دو خانواده شرکت نظافتی «تمیز، وزین، منزل» را راه می‌اندازند. اما این تازه اول ماجرا‌های مصیبت‌باری است به شکلی کمدی و بامزه روایت می‌شود. این برترین سریال کمدی ایرانی اولین اثر مجید صالحی در مقام کارگردان است، اما به وضوح تحت تاثیر آثار رضا عطاران قرار دارد و علتش هم این است که رضا عطاران سِمَت مشاور کارگردان را در این سریال عهده‌دار بوده است.

23. سریال مسافران

سریال های ایرانی طنز

  • نوع طنز: کمدی اجتماعی و تخیلی
  • سال پخش: 1388
  • کارگردان: مهراب قاسم خانی
  • نویسندگان: پیمان قاسم خانی، مهراب قاسم خانی، خشایار الوند، حمید برزگر، علیرضا ناظر فصیحی و سروش صحت
  • بازیگران: رامبد جوان، حمید لولایی، حسن معجونی، سحر دولتشاهی، شقایق دهقان و نصرالله رادش

سریال طنز ایرانی خنده دار «مسافران» اثر بعدی این لیست است که در سال 1388 به دست رامبد جوان ساخته شد و برادران قاسم خانی از نویسندگان اصلی سریال بودند. این اثر شاید اولین سریال علمی تخیلی به معنای واقعی و جز معدود آثار ایرانی در این ژانر است که طی یک فصل و 70 قسمت ساخته و از شبکه سوم سیما پخش شد. مسافران جز پربیننده‌ترین سریال‌های زمان خود بود و ضمن دنبال کردن یک داستان اصلی در هر فصل به روایت یک داستان فرعی جدید و نقد اجتماعی می‌پردازد.

داستان این سریال درباره دو برادر به نام فرخ و فرید افروخته است که به دلیل مسائل مالی طبقه بالای خود را به یک خانواده چهار نفره عجیب که به تازگی از سوئد آمده‌اند، اجاره می‌دهند. فرید مردی معقول و قانونمند است، در حالی که فرخ عادت به تقلب کردن دارد. فرید کم‌کم می‌فهمد که خانواده جدید حقیقت بزرگی رت از همه پنهان می‌کند…

24. سریال طنز ایرانی سه دونگ سه دونگ

بهترین سریال های طنز ایرانی

  • سال پخش: 1389 و 1390
  • کارگردان: شاهد احمدلو
  • بازیگران: جواد عزتی، عباس جمشیدی‌فر، سیروس گرجستانی، اشکان اشتیاق

سریال طنز ایرانی سه دونگ سه دونگ را شاید بتوان جزو آخرین و برترین سریال ایرانی کمدی در انتها دهه 80 شمسی دانست. سریال ایرانی طنز سه دونگ سه دونگ در انتهای سال 1389 یعنی رمضان 1390 از تلویزیون جمهوری اسلامی ایران پخش شد و به سرعت توانست نظر مخاطبین سینمای ایران را به سمت خود جلب کند. در این سریال طنز ایرانی، با شخصیت نصرت عشقی و پسرانش، محمود، مسعود و منصور آشنا می‌شویم. نصرت که سال‌هاست در یکی از محلات قدیمی تهران یک نانوایی سنگک را اداره می‌کند، تنها مالک سه دونگ از این نانوایی است، در حالی که سه دونگ دیگر به شریکش پرویز تعلق دارد؛ فردی که سال‌ها پیش به خارج از کشور مهاجرت کرده است. این موضوع زمینه‌ساز بسیاری از اتفاقات و ماجراهای جالب در داستان می‌شود.

سریال سه دونگ سه دونگ را همچنان می‌توان اثری خوش ساخت و قابل توجه دانست.

25. سریال قهوه تلخ؛ پایانی بر دهه 80

سریال قهوه تلخ؛ پایانی بر دهه 80

  • نوع طنز: اجتماعی و انتقادی و اندکی با درون مایه سیاسی
  • سال پخش: 1389 و 1390
  • کارگردان: مهران مدیری
  • بازیگران: مهران مدیری، سیامک انصاری، محمدرضا هدایتی، رضا فیض نوروزی، غلامرضا نیکخواه، برزو ارجمند، الیکا عبدالرزاقی

مهران مدیری جزوه آن دسته از کارگردان‌هایی است که پس از دهه 70 شمسی، اکثر سریال های طنز ایرانی را به خود اختصاص داده است. او با همکاری با نویسندگان کارکشته و بازیگران مشهور سینمای ایران توانست به پدر کمدی ساز پس از انقلاب تبدیل شود. مهران مدیری در اواخر دهه 80 شمسی، با تولید نخستین سریال شبکه خانگی طنز ایرانی با نام قهوه تلخ، دوره جدیدی را آغاز می‌کند. تا پیش از این سریال، ما عادت داشتیم تا به تماشای سریال های کمدی مهران مدیری از طریق شبکه سه صدا و سیما بنشینیم؛ اما در سال 1389 ورق به یکباره برگشت. حالا مخاطبین ایرانی بایستی هفته‌ای یکبار منتظر پخش قسمت جدید قهوه تلخ می‌ماندند.

“قهوه تلخ به عنوان برترین سریال کمدی ایرانی، اثری با مضمونی فانتزی و تاریخی است که داستان زندگی یک استاد تاریخ به نام نیما زند (با بازی سیامک انصاری) را روایت می‌کند. او در جریان تحقیقات خود، به طور ناگهانی به گذشته سفر می‌کند و وارد دوره تاریخی‌ای می‌شود که در حال مطالعه درباره آن بوده است. در ابتدا تصور می‌کند که همه چیز یک رویا است، اما پس از مدتی حقیقت را می‌پذیرد و مجبور می‌شود خود را با زندگی در کنار درباریان نادانی که با آن‌ها روبرو شده است، وفق دهد و به زندگی در این دوره تاریخی ادامه دهد.

اگر به آثاری با درون مایه تاریخی علاقمند هستید، بیشتر بخوانید: بهترین فیلم های تاریخی 2024+ خلاصه داستان

جمع بندی

دهه 70 و 80 شمسی را می‌توان سال‌های خاطره انگیزی برای خانواده‌های ایرانی دانست. در این 20 سال بهترین سریال های کمدی ایرانی پس از انقلاب منتشر شدند و همچنان از کیفیتی برخوردار هستند که خیلی از اوقات آن‌ها را به تولیدات امروزی ترجیح می‌دهیم. به همین جهت در این بلاگ پست از مجله سینمایی مستر دیالوگ تلاش کردیم نگاهی به آثار کمدی این دو دهه بیندازیم.

درنهایت خوشحال می‌شویم برای ما بنویسید که شما کدام سریال کمدی ایرانی را بیشتر از همه دوست دارید؟ منتظر نظرات شما عزیزان هستیم.

از آثار کمدی ایرانی جدید بیشتر تماشا کنید:
معرفی 10تا از سریال های ایرانی ۱۴۰۳

8تا از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۳

معرفی 15 فیلم سینمایی طنز ایرانی ۱۴۰۲

معرفی و نقد فیلم پول و پارتی؛ سرگرم کننده یا کلیشه‌ای؟

به این مقاله امتیاز بدید
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
1 رای ثبت شده - میانگین امتیاز 5,00 از 5
Loading...

Master of Content

دیدگاه کاربران (3 دیدگاه)

  1. چاردیواری، مسافران، سه در چهار، بهترین و قوی ترین و دوست داشتنی ترین سریال‌های طنز دهه ۸۰

دیدگاهتان را بنویسید