بیشتر بخوانید

فیلم چرا گریه نمی کنی

معرفی فیلم چرا گریه نمی کنی؟؛ کمدی ساختار شکنانه

زمان مطالعه: 9 دقیقه

فهرست مطالب

فیلم چرا گریه نمی کنی مورد توجه‌ترین فیلم سینمایی طنز ایرانی سال 1403 است که پس اکران عمومی توانست یک اکران آنلاین نیز داشته باشد. در این مقاله با مجله مستر دیالوگ با معرفی کاملی از این فیلم همراه شما هستیم.

معرفی فیلم چرا گریه نمی کنی؛ جدیدترین کمدی ایرانی

فیلم چرا گریه نمی کنی

  • سال ساخت: 1401 شمسی
  • سال انتشار: 1403 شمسی
  • ژانر: کمدی و درام
  • مدت زمان فیلم: 86 دقیقه
  • کارگردان: علیرضا معتمدی
  • نویسندگی: علیرضا معتمدی
  • تهیه کننده: سید رضا محقق
  • مدیرفیلمبرداری: علی تبریزی
  • تدوین: میثم مولایی
  • صدابردار: امین میرشکاری
  • طراح گریم: عظیم فراین
  • طراح گرافیک: حمیدرضا بیدقی
  • عکاس: زهرا مصفا
  • مشاور رسانه‌ای: آیدا اورنگ
  • هماهنگی تولید: امیرمهدی نوری
  • مدیر تدارکات: سعید رضوی
  • طراح لباس: آرام موسوی
  • جلوه‌های ویژه میدانی: آرش آقابیگ
  • طراح صحنه: پوریا اخوان
  • جلوه‌های ویژه کامپیوتری: حسن نجفی
  • بازیگران: علیرضا معتمدی، فرشته حسینی، باران کوثری، هانیه توسلی، علی مصفا، مانی حقیقی، لیندا کیانی، نهال دشتی و امیرحسین فتحی

فیلم سینمایی طنز ایرانی چرا گریه نمی کنی به کارگردانی و نویسندگی علیرضا معتمدی و تهیه‌کنندگی سید رضا محقق در سال 1401 ساخته شد و همان سال در چهل و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به نمایش درآمد. این فیلم توانست در این جشنواره صاحب جایزه نیز شود و بازیگران مطرحی همچون علیرضا معتمدی، فرشته حسینی، باران کوثری، هانیه توسلی، علی مصفا، مانی حقیقی، لیندا کیانی، نهال دشتی و امیرحسین فتحی در آن به ایفای نقش پرداخته‌اند. در این مقاله از مجله سینمایی مستر دیالوگ قصد داریم تا با معرفی فیلم ایرانی چرا گریه نمی کنی همراه شما باشیم.

فیلم چرا گریه نمی‌ کنی در چه تاریخی اکران شد؟

ژانر فیلم سینمایی چرا گریه نمی کنی کمدی و درام است. این فیلم سینمایی طنز ایرانی نخستین بار در تاریخ 29 مهر 1401 در سائو پائولو، سپس در آبان 1401 در بلفورت و در نهایت در بهمن همان سال در جشنواره فجر به نمایش درآمد. تاریخ اکران عمومی این فیلم 8 آذر 1401 بود و در تاریخ 2 مرداد 1403 به اکران آنلاین در فیلم‌نت درآمد. مدت زمان این اثر 86 دقیقه است.

بیشتر بخوانید: معرفی 15 فیلم سینمایی طنز ایرانی ۱۴۰۲

نگاهی به خلاصه داستان فیلم چرا گریه نمی کنی

خلاصه داستان فیلم سینمایی چرا گریه نمی کنی درباره مردی به نام علی شهناز است. علی پدر و مادرش را از دست داده و تنها یک برادر کوچکتر دارد که به شدت نگران و مراقب اوست. برادر کوچکتر او بر اثر اتفاقی فوت می‌کند. تمام امید علی به پوچی می‌گراید و در پیله تنهایی خود فرو می‌رود. او حتی دیگر نمی‌تواند گریه کند و این آزارش می‌دهد. تمامی افراد پیرامون او، دائما با علی صحبت می‌کنند تا گریه کند و آرام شود. فیلم نیز پیرامون همین موضوع می‌گردد.

نگاهی به عوامل فیلم سینمایی طنز ایرانی چرا گریه نمی‌ کنی؟

نگاهی به عوامل فیلم سینمایی طنز ایرانی چرا گریه نمی‌ کنی؟

در این بخش از بلاگ پست معرفی فیلم سینمایی طنز ایرانی چرا گریه نمی کنی، به شکل مختصر نگاهی به بیوگرافی بازیگران و عوامل این فیلم کمدی خواهیم انداخت.

علیرضا معتمد؛ کارگردان فیلم چرا گریه نمی‌ کنی

علیرضا معتمدی کارگردان، نویسنده و هنرپیشه اهل ایران است که در سال 1357 چشم به جهان گشود. او فیلم‌های مشهور همچون متل قو، آقای هفت رنگ و صحنه جرم، ورود ممنوع را نویسندگی کرده و در سال 1396 اولین فیلم خود با نام رضا را کارگردانی کرد. فیلم رضا با توجهات جهانی روبه‌رو شد و توانست برنده جایزه حمایت از توزیع سینه پلوس جشنواره فیلم آنتروو بلفور و تقدیر ویژه مسابقه بین‌الملل جشنواره فیلم بمبئی شود. در سال 1401 این کارگردان تصمیم گرفت دومین فیلم‌ بلند خود را بسازد.

بازیگران فیلم چرا گریه نمی کنی

در این بخش با معرفی هنرپیشگان این اثر همراه شما هستیم. ابتدا با بیوگرافی بازیگران اصلی و سپس سایر هنرپیشگان همراه شما هستیم. علیرضا معتمدی در این اثر نقش اول را دارد. او نقش علی و همزه را باهم ایفا می‌کند.

باران کوثری در نقش مهتاب همسر سابق علی

باران کوثری بازیگر زن اهل ایران متولد 25 مهر سال 1364 است. او بازیگری را به سبب مادرش رخشان بنی‌اعتماد (کارگردان سینما) و جهانگیر کوثری (تهیه‌کننده سینما و کارشناس فوتبال) شروع کرد. در سال 1370 باران با فیلم بهترین بابای دنیا پا در این دنیا نهاد و تا دهه 80 در فیلم‌های مادرش حضور پیدا می‌کرد. در سال 1385 خانم کوثری به سبب ایفای نقش دو فیلم خون‌بازی و روز سوم برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد. از همین زمان او به شهرت زیادی رسید. فیلم‌های حیران، من مادر هستم، اسب حیوان نجیبی است، عصبانی نیستم، مستانه، هفت ماهگی، سد معبر، عرق سرد، جان‌دار و بی‌حسی موضعی، سریال‌های صاحبدلان، دندون طلا و ملکه گدایان از آثار مشهور خانم باران هستند.

از سینمای ایران بیشتر تماشا کنید: معرفی سریال قطب شمال؛ جدیدترین سریال ایرانی 1403

هانیه توسلی در نقش عمه علی

هانیه توسلی بازیگر زن ایرانی در 14 خرداد ماه سال 1354 چشم به جهان گشود. او در سال 1379 با سریال غریبه و فیلم آخر بازی جلوی دوربین رفت و در نهایت موفق شد تا برای بازی در شب‌های روشن برنده تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن جشن خانه سینما شود. او سپس در تلویزیون دو سریال وفا و میوه ممنوعه را بازی کرد و توانست به واسطه آنها شهرت زیادی کسب کند. این بازیگر تا کنون برای فیلم دهلیز برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن و برای فیلم سوءتفاهم نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد. خانم توسلی در طی سال‌های بازیگری خود در آثار مشهوری مانند شام آخر، کافه ستاره، دیشب باباتو دیدم آیدا، آقا یوسف، مردن به وقت شهریور، خط ویژه، نقطه کور، سیانور، جهان با من برقص، بی‌صدا حلزون، سریال‌های شمس‌العماره، شاهگوش و زخم کاری ایفای نقش داشته است.

فرشته حسینی در نقش صبا

فرشته حسینی هنرپیشه زن اهل افغانستان در 6 اردیبهشت سال 1376 چشم به جهان گشود. او در سن 9 سالگی با تئاتر پا به عرصه بازیگری گذاشت. سپس در سال 1395 با فیلم رفتن در سینمای ایران حضور پیدا کرد. این بازیگر موفق شد تا برای فیلم دسته دختران دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فجر را دریافت کند. فیلم‌های شکستن همزمان بیست استخوان، هفت و نیم، سریال‌های قورباغه و جنگل آسفالت از آثار دیده شده این هنرپیشه هستند.

از تماشای فیلم سینمایی طنز ایرانی لذت می‌برید؟ بیشتر تماشا کنید: 10تا از پرفروش ترین فیلم های ایرانی 1402+ خلاصه داستان

مانی حقیقی در نقش امیرحسین

مانی حقیقی بازیگر، کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی در 15 اردیبهشت 1348 چشم به جهان گشود. او نوه ابراهیم گلستان نویسنده و فیلم‌ساز معروف است و به همین دلیل نخستین بار در فیلم اسرار گنج دره جنی که ساخته پدربزرگش بود حضور پیدا کرد. او سپس کارشناسی فلسفه از دانشگاه مک‌گیل، کارشناسی ارشد فلسفه از دانشگاه گولف و کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی از دانشگاه ترنت را دریافت کرد و توانست در سال 1381 با نویسندگی و کارگردانی فیلم آبادان توجه‌ها را جلب کند. این بازیگر تا سال 1387 در نقش نویسنده و کارگردان حضور پیدا کرد و ماحصل آن فیلم‌های چهارشنبه سوری، کارگران مشغول کارند و کنعان بودند.

این بازیگر نخستین بار در فیلم درباره الی… حضور پیدا کرد. مانی حقیقی تا کنون برای فیلم‌ کارگران مشغول کارند برنده سیمرغ بلورین شده است. از آثار مشهور او به عنوان بازیگر باید به ورود آقایان ممنوع، پذیرایی ساده، آذر، شهدخت، پرویز و دیگران، پنجاه کیلو آلبالو، نگار، مارموز، کشتارگاه و ملاقات با جادوگر اشاره کنیم.

سایر هنرپیشه های چرا گریه نمی کنی عبارتند از:

  • لیندا کیانی در نقش همسر امیر حسین
  • نهال دشتی در نقش لیلا همسر برادر علی
  • امیرحسین فتحی در نقش برادر علی
  • علی مصفا در نقش ساقی
  • و…

نظر تهیه کننده فیلم چرا گریه نمی کنی

سید رضا محقق به عنوان تهیه کننده فیلم سینمایی طنز ایرانی چرا گریه نمی کنی در یکی از مصاحبه‌های خود عنوان کرد:

من نمی‌توانم برای آقای معتمدی تکلیف تعین کنم که بیاید یا نیاید. تهیه کننده صاحب اثر است و تصمیم می‌گیرد کاری در جایی باشد یا نباشد و من تصمیم گرفتم که باشد. این نگاه که تا اینجا می آیند و به داخل سالن نمی‌آیند، پاسخگو خودشان هستند.

همچنین آقای رضا محقق درمورد شایعاتی که درمورد تولید این فیلم وجود داشته، در مصاحبه خود گفتند:

حرف‌های زیادی شنیده‌ام که می گویند از رانت استفاده کردید! اگر می خواهید با من دشمنی کنید شرافتمندانه دشمنی کنید. فیلم هایی که قبلا من ساختم پول تولیدشان ۴۰۰ میلیون تومان نشده این چه رانتی است؟ اگر کسی می خواهد در سینمای مستقل و خصوصی کار کند چون مخالف نظر شماست باید برای آن شائبه ایجاد کنید؟ من به عوامل گفتم اینجا میدان شماست و می دانم دوباره در سینما حضور پیدا خواهند کرد، ما در غم مردم شریک هستیم مگر می‌شود گفت ما جدا از مردم هستیم، کوچک همه مردم هستم.

آقای علیرضا معتمدی به تهیه کننده فیلم چرا گریه نمی کنی چه پاسخی داد؟

آقای علیرضا معتمدی، کارگردان فیلم چرا گریه نمی کنی، در پستی اینستاگرامی در پیج خود به حرف‌های تهیه کننده این فیلم سینمایی طنز ایرانی به شکل زیر واکنش نشان داد. در ادامه بخشی از صحبت‌های ایشان را می‌آوریم:

گذشته از لحن ناپسندیده و زشتی که آقای سیدرضا محقق سرمایه‌گذار فیلم چرا گریه نمی‌ کنی؟ در این چند روز درباره بازیگران فیلم به کار برده، ادعاهای بی‌اساسی را هم مدام درباره دستمزد بازیگران فیلم تکرار می‌کند که همه کذب محض است.

او در ارتباط با همراهی او توسط بازیگران در این فیلم نوشت:

بازیگران فیلم سینمایی طنز ایرانی چرا گریه نمی‌کنی؟ برای همراهی و حمایت از من در ساخت دومین فیلمم پذیرفتند که با دستمزدی بسیار کم‌تر از آن‌چه در فیلم‌های دیگر دریافت می‌کنند در این فیلم بازی کنند. سه نفر از آن‌ها آقایان علی مصفا، امیرحسین فتحی و خانم نهال دشتی هم اساساً هیچ دستمزدی دریافت نکردند.

همچنین درمورد دلخوری‌اش از آقای علیرضا محقق افزود:

هر فردی به نوبه خود سهمی در تولید این فیلم داشته است. با این حال، امروز آقای رضا محقق به جای قدردانی و ابراز تشکر از این تیم حرفه‌ای و درخشان، به طور نامناسب و با لحن‌های ناپسند درباره آن‌ها و فیلمی که با عشق ساخته شده، صحبت می‌کند.

نقد فیلم سینمایی چرا گریه نمی کنی

نقد فیلم چرا گریه نمی کنی

این فیلم یک کمدی سیاه است که در بستر درام روایت می‌شود و موقعیت‌های طنز مختلفی دارد. سال‌هاست که کمدی سیاه در سینمای ایران کمرنگ شده اما آقای معتمدی ثابت کرد که می‌توان هنوز از این دسته آثار نیز در سینما داشت. فیلم دقیقا داستان خود را در عنوان به مخاطب می‌گوید. قصه مردی که نمی‌داند چرا نمی‌تواند گریه کند. او به دلیل اتفاقاتی که در زندگیش افتاده، به پوچی رسیده و نمی‌تواند گریه کند. در واقع نقش علی یک نیهیلیست را نشان می‌دهد. اما نیهیلیستی که بیشتر ادعای پوچ‌گرا بودن دارد، زیرا به هر دری می‌زند تا از این حالت دربیاید. در واقع علی چیزی را تجربه می‌کند که شاید ما بارها در زندگی با آن روبه‌رو شده‌ایم. رنج‌هایی متوالی که به صورت ترسی ریشه‌ای در روان ما شکل گرفته‌اند و تبدیل به پوچی شده‌اند.

از سینمای کمدی سیاه بیشتر تماشا کنید: 15تا از بهترین فیلم های کمدی سیاه؛ به دردها آهسته بخندید

او به جست و جو می‌پردازد و از افراد مختلف که هر کدام نماینده یک نسل و یک تفکر هستند، کمک می‌خواهد. افرادی که از عمق وجود خیرخواه او هستند و روش‌های خاص خود را پیشنهاد می‌دهند. در این میان او  بین یک رابطه عاشقانه با عشقی که نگاه جدیدی دارد و یک رابطه تمام نشده با زنی که آمال و آرزویش کیلومترها با او فاصله دارد، گیر کرده است.

علی نماینده است. نماینده‌ای از انسان و بیانگر یک موقعیت مشابه در زندگی! او قرار است در فیلم، روایتگر یک اصل فلسفی برای ما باشد.

اما آقای معتمدی با وجود استفاده از عناصر ایرانی و غیر ایرانی در فیلم سینمایی طنز ایرانی چرا گریه نمی کنی، گاه نمی‌تواند تعادل برقرار کند. ما از اول می‌دانیم هدف فیلم چیست اما کاش انقدر وضعیت شخصیت‌های فیلم ایده‌آل نبود. بیش از هشتاد درصد مخاطب این فیلم مردم عادی هستند که در امرار معاش خود دچار مشکلاتی هستند و بی‌دغدغگی علی قصه برای آنها بسیار دور است.

در نهایت باید بگوییم نمرات فیلم سینمایی چرا گریه نمی کنی خوب هستند و فیلم با وجود حواشی فراوان به موفقیت رسید. البته اگر حواشی پیرامون این اثر نبودند، شاید می‌توانست به جایگاه‌های بهتری برسید.‌ به علاوه نقطه قوت چرا گریه نمی‌کنی، تدوین قوی آن است و باید حق را به داوران جشنواره فجر دهیم که برای این فیلم به میثم مولایی سیمرغ بلورین بهترین تدوین را اعطا کردند.

نقد علیرضا بهرامی در ارتباط با فیلم چرا گریه نمی کنی

فیلم سینمایی طنز ایرانی چرا گریه نمی‌کنی؟ به رغم این که از نظر سناریو و ساخت به وضوح ویژگی‌های یک فیلم فانتزی را داراست، در حقیقت اثری فلسفی است که به بررسی مسایل عرفانی و اصول خودشناسی می‌پردازد. داستان حول محور شخصیت اصلی می‌چرخد که پس از مواجهه با فقدان برادر کوچک‌ترش، تمامی باورهایش نسبت به زندگی را از دست می‌دهد و به نظر می‌رسد که به‌طور عمدی به کل هستی و وجود خودش اعتراض می‌کند. شخصیت‌های اطراف او که هم برای او و هم برای بیننده به‌نظر ناخوشایند می‌آیند، در واقع انسان‌های باارزشی هستند که در زندگی روزمره ما وجود دارند. این فیلم به دنبال ارائه نگاهی متفاوت به واقعیت‌هاست، بدون نیاز به خشونت، جنایت و خونریزی. نکته جالب این است که در این داستان، عشق به‌جای این که به عنوان نجات‌دهنده ظاهر شود، به شکل هیولایی در می‌آید که هر چه رنج می‌بریم، از او ناشی می‌شود.

نقد مینو خانی از باشگاه خبرنگاران جوان

فیلم سینمایی طنز ایرانی چرا گریه نمی‌کنی؟ به نظر می‌آید که بازتابی از جامعه در حال تحول ایران باشد. شخصیت اصلی فیلم، که پیش از این مسئولیت زیادی نسبت به برادرش احساس می‌کرد و اکنون او را از دست داده است، به نوعی به بن‌بست عاطفی رسیده است. او از وابستگی به دیگران و به چیزها گریزان است و می‌خواهد این حس رهایی را در تمام روابطش جاری سازد. این احساس ممکن است به جامعه جوان و در حال تغییر ایران نیز شباهت داشته باشد. نسلی که نمی‌خواهد به چیز یا فرد خاصی وابسته باشد، اما در عین حال به دنبال ارتباط با دیگران است.

جمع بندی

معرفی فیلم چرا گریه نمی کنی

در این مقاله از مجله سینمایی مستر دیالوگ با معرفی و بررسی فیلم چرا گریه نمی کنی همراه شما بودیم. این اثر دومین فیلم بلند علیرضا معتمدی است که با استقبال روبه‌رو شد و توانست در سال 1403 به اکران آنلاین برسد. علیرضا معتمدی با انتشار فیلم سینمایی طنز ایرانی چرا گریه نمی کنی به منتقدین و مخاطبین ایرانی ثابت کرد که نیازی نیست برای تولید فیلم کمدی به لودگی متوسل شد یا آن‌که شوخی‌هایی سطحی و کلیشه‌ای انجام داد. او با تولید یک فیلم کمدی سیاه، به نظر ما جان تازه‌ای به حیطه کمدی بخشید.

حالا شما برای ما بنویسید که: نظر شما درباره این فیلم سینمایی طنز ایرانی چیست؟ خوشحال می‌شویم تا نظرات شما را انتهای این بلاگ پست بخوانیم.

آلبوم پوستر

در ادامه می‌توانید نگاهی به آلبوم پوسترهای فیلم چرا گریه نمی کنی؟ بیندازید:

به این مقاله امتیاز بدید
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره

(امتیازی ثبت نشده)

Loading...

Master of Content

دیدگاهتان را بنویسید