اگرچه هنوز مدت زمان زیادی از سال 1403 نگذشته است؛ اما میتوان گفت که آثار خوبی منتشر شده و فیلم های خوبی در لیست انتظار قرار دارند. در ادامه همراه ما بمانید تا بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۳ را که بعد از بررسیهای دقیق تیم متخصص مستر دیالوگ انتخاب شدهاند، به شما معرفی کنیم.
اهمیت سینمای ایران بیش از گذشته
زمانی که حرف از سینمای ایران میشود، دنیایی از داستانها، رنگها و شخصیتهای نوستالژیک در ذهن ما نقش میبندند. سینمای ایران، مانند جواهری درخشان در دل فرهنگ پر معنا و پربار ایرانی، همواره با درامهایی عمیق و کارگردانیهایی خلاقانه، هنردوستان و منتقدان را به سوی خود جذب کرده است. از تصویرسازیهای شاعرانه گرفته تا پتانسیلها و موقعیتهای اجتماعی با بار نمادین، هر فیلم به نوعی داستانی دارد که بیرون از مرزها به تصویر کشیده میشود.
در سال 1403، سینمای ایران تولیداتی داشته که نه تنها حدود خلاقیت را وسیعتر کردهاند، بلکه موضوعاتی تازه و چالشبرانگیز را به تصویر کشیدند. جالب است بدانید که این فیلمها، هر کدام به نوعی انعکاسدهندهی فرهنگی غنی و چشماندازهای مختلف از یک جامعهی ایرانی هستند. در این مقاله از مستر دیالوگ قصد داریم سری به سینمای ایران در سال 1402 بزنیم و در نهایت بهترین فیلم جدید ایرانی ۱۴۰۳ را برای شما معرفی کنیم.
بهترین فیلم های سینمایی ایرانی 1403
در این بخش به سراغ مورد انتظارترین و جدیدترین فیلم های ایرانی 1403 میرویم. بدون شک ممکن است آثاری را از قلم بیندازیم یا فراموش کنیم تا به آنها اشاره کنیم، در انتها خوشحال میشویم تا بهترین فیلم سینمایی ایرانی 1403 را از نظر خودتان در کامنتها بنویسید.
1. فیلم تمساح خونی؛ بهترین فیلم سینمایی ایرانی 1403
- تاریخ اکران: ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
- ژانر: کمدی – اکشن
- کارگردان: جواد عزتی
- نویسندگان: پدرام افشار
- بازیگران: جواد عزتی، عباس جمشیدیفر، سعید آقاخانی و…
تمساح خونی، یک فیلم کمدی – اکشن ایرانی به حساب میآید که به کارگردانی جواد عزتی و تهیهکنندگی کامران حجازی در سال ۱۴۰۲ ساخته شد. این اثر، نخستین فیلمی است که جواد عزتی به عنوان کارگردان ساخته و از تاریخ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ در سینماهای ایران به نمایش درآمد، اما به عنوان یکی از بهترین فیلم های ایرانی 1403 میتوان این فیلم را در فهرست این مطلب قرار داد.
داستان فیلم حول محور دو شخصیت اصلی به نامهای هومن (جواد عزتی) و پیمان (عباس جمشیدیفر) میچرخد که با مشکلات بزرگی روبرو شده و با مشکلات مالی نیز دست و پنجه نرم میکنند. به همین دلیل، آنها تصمیم میگیرند به قمار روی آورده و خوشبختی خود را به این شکل آزمایش کنند.
تمساح خونی در نظرسنجی وبسایت ایرنا از میان ۱۴ منتقد، امتیاز ۴۱٫۵ از ۷۰ ستاره را کسب کرد و تا الان میتوان آن را یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۳ دانست. ترکیب دو نقش اصلی عزتی و جمشیدیفر نقدهای مثبتی از طرف منتقدان دریافت کرد. برخی منتقدان ساختار روایی فیلم را کلیشهای و محتوای طنز آن را «تا حدودی تکراری» توصیف کرد؛ برخی منتقدان هم داستان فیلم را «قابل پیشبینی» اما موسیقی فیلم را از نقاط قوت آن عنوان کردند.
2- انیمیشن ایرانی ایلیا در جستجوی قهرمان
- ژانر: انیمیشن
- تاریخ اکران: فروردین 1403
- کارگردان: سید علی موسوینژاد
- بازیگران: علی زکریایی، بهار نوحیان، حامد عزیزی
در جشنواره فیلم فجر امسال، تعداد زیادی از انیمیشنها، از جمله ایلیا در جستجوی قهرمان، به نمایش درآمدند و هرکدام از آنها میتوانند به عنوان یکی از بهترین فیلم های ایرانی سال 1403 شناخته شوند. ایلیا در جستجوی قهرمان، یک انیمیشن ایرانی است که توسط «سید علی موسوینژاد» نوشته و کارگردانی شده است. این فیلم داستان «آرش»، یک نوجوان ایرانی و یکی از چهار بازیکن برتر جهان را روایت میکند که وارد یک بازی کامپیوتری جدید میشود. این بازی که در حال پخش زنده برای کودکان سراسر دنیاست، او و خانوادهاش را درگیر یک ماجراجویی پلیسی بینالمللی میکند.
این انیمیشن تاکنون در بخش مسابقه سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان و چهاردهمین جشنواره فیلم عمار شرکت کرده است و از اواخر اسفند، در سینماهای ایران به نمایش درآمده است.
در ارتباط با جشنواره فیلم فجر 1402 بیشتر بخوانید: همه چیز درمورد جشنواره فجر ۱۴۰۲+ معرفی نامزدهای جشنواره
3. فیلم بی بدن
- تاریخ اکران: ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
- ژانر: کمدی – اکشن
- کارگردان: مرتضی حسین علیزاده
- نویسندگان: کاظم دانشی
- بازیگران: الناز شاکردوست، سروش صحت، گلاره عباسی، نوید پورفرج، پژمان جمشیدی، مینا وحید، حمید لولایی و جواد رضویان
بیبدن فیلمی ایرانی به کارگردانی مرتضی علیزاده، نویسندگی آقای دانشی و تهیهکنندگی سید مصطفی احمدی در سال 1402 ساخته شد. این فیلم نخستینبار در 42مین جشنوارهٔ فیلم فجر به نمایش درآمد که به هیچوجه مورد استقبال قرار نگرفت.
ساختار روایی فیلم برداشتی آزاد از چندین پروندهی قضایی واقعی است. شباهت بسیار زیاد المانهای فیلم با پرونده غزاله شکور باعث اعتراض خانوادهاش به این فیلم گردید؛ اما کارگردان فیلم ارتباط اقتباس سینمایی خود با این پرونده را قبول نکرد و همه چیز در هالهای از ابهام باقی ماند
فیلم “بیبدن” نظرات متضاد منتقدان را به خود جلب کرد. برخی این فیلم را بدون هیجان و فاقد عمق و تعلیق دانستند و شخصیتپردازی، فیلمنامه و بازیگری این فیلم را به شدت کوبیدهاند. جالب است بدانید که سید مهرزاد موسوی بازی الناز شاکردوست را ضعیفترین عملکرد در فیلم دانست و در عوض، بازی نوید پورفرج، سروش صحت و گلاره عباسی را تحسین کرد. وی همچنین اعتقاد دارد که فیلم میتوانست در بخش “سودای سیمرغ” حضور داشته باشد. به طور کلی فیلم از لحاظ ساختاری کامل نیست و شخصیتها از عمق و تحلیل کافی برخوردار نیستند؛ اما میشود در این بهمریختگی سینمای ایران فیلم بیبدن را یکی از بهترین فیلم های ایرانی 1403 دانست.
از سینمای ایران بیشتر بخوانید: 10 فیلم سینمایی ایرانی عاشقانه
4- فیلم ایرانی 1403 مجنون
- تاریخ اکران: فروردین 1403
- ژانر: جنگی، عاشقانه
- کارگردان: مهدی شامحمدی
- بازیگران: سجاد بابایی، حسام منظور، بهزاد خلج
فیلم مجنون یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۳ محسوب میشود. این فیلم داستان زندگی «مهدی زینالدین» و برادرش «مجید» را روایت میکند که در طول جنگ ایران و عراق، با رهبری لشکر 17 علی بن ابیطالب، بخشی از عملیات خیبر را در جزیره مجنون انجام دادند. «سجاد بابایی» در این فیلم نقش «مهدی زینالدین» را بازی میکند.
فیلم مجنون، که توسط سازمان هنری رسانهای اوج ساخته شده است، همانطور که گفتیم از نظر برخی از منتقدین، یکی از بهترین فیلم های ایرانی 1403 محسوب میشود و برای اولین بار در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. ساخت فیلمهایی که پرتره شهدا و سرداران شهید را نشان میدهند، به دهه 80 برمیگردد؛ اما این فیلمها معمولاً نتوانستند کیفیت تولید مطلوب را داشته باشند و در اکران خصوصی، با تعداد کمی از مخاطبان روبرو شدند.
پس از فیلمهای «ایستاده در غبار» که داستان زندگی «احمد متوسلیان» را روایت میکرد، «منصور» که داستان زندگی شهید «منصور ستاری» را روایت میکرد و «غریب» که داستان زندگی شهید «محمد بروجردی» را نشان میداد، حالا مجنون به عنوان یکی از ده فیلم برتر ایرانی شناخته میشود که به یکی از شهدای برجسته انقلاب و دفاع مقدس میپردازد.
اگر به تماشای فیلم های مرتبط با دفاع مقدس علاقمند هستید، پیشنهاد میکنیم نگاهی به بلاگ پست 7تا از بهترین فیلم های جنگی ایران عراق که ماندگار شدند در مجله مستر دیالوگ بیندازید.
5. فیلم پرویز خان
- تاریخ اکران: ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
- ژانر: درام – ورزشی
- کارگردان: علی ثقفی
- نویسندگان: علی ثقفی
- بازیگران: سعید پورصمیمی، مریم سعادت، خسرو احمدی، حمیدرضا پگاه و بهنام تشکر
پرویز خان یک فیلم ورزشی و درام ایرانی به تهیهکنندگی عطا پناهی و کارگردانی آقای ثقفی محصول سال ۱۴۰۲ است. علی ثقفی در اولین تجربه کارگردانی خود مقطعی از زندگی پرویز خان دهداری را با بازی سعید پورصمیمی به تصویر کشیده است. این فیلم نخستین بار در 42مین جشنواره بینالمللی فیلم فجر اکران شد و نظر بسیاری از منتقدان را به خود جلب کرد.
پس از پیروزی انقلاب و در دهه شصت، نام پرویز دهداری به عنوان سرمربیگری تیم ملی فوتبال ایران دوباره بر سر زبانها افتاد. سالهایی که آقای دهداری تیم ملی را برای حضور در بازیهای آسیایی سال ۱۹۸۶ سئول آماده کرد. داستان اختلاف با ستارههای مشهور تیم ملی هم از همینجا شروع شد. وقتی تیم ملی از سئول برمیگشت نامهای توسط چهارده بازیکن امضا شد که پس از رسیدن به فرودگاه، سرتیتر همهی خبرگزاریها شد. استعفای ۱۴ بازیکن تیم ملی جنجالیترین رخداد فوتبالی دهه شصت بود که گاهی همین الان هم از آن در محافل فوتبالی یاد میکنند.
دهداری تیم ملی تازهای با جوانان تشکیل داد که هماکنون از میان آنها تعدادی جزو ستارههای بزرگ فوتبال به شمار میروند؛ از عابدزاده و مجتبی محرمی تا زرینچه و صمد مرفاوی. تیم جوانی که دهداری تشکیل داد، پس از کسب مقام سومی در جام ملتهای آسیا، آماده مسابقان مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۰ میشد که حواشی دیدار دوستانه ایران و ژاپن در ورزشگاه آزادی، پرونده حضور دهداری در تیم ملی فوتبال ایران را بست. روزی که تعدادی از تماشاگران با گلولههای برفی از او استقبال کردند. دهداری در اوایل دهه هفتاد از فوت کرد و حالا قرار است زندگیاش در یک فیلم روایتمحور با نام فیلم پرویز خان دراماتیک شود.
پیشنهاد تیم متخصص مستر دیالوگ این است که پرویز خان به عنوان یک فیلم سینمایی ایرانی جدید ۱۴۰۳، ارزش یکبار دیدن را دارد؛ چرا که ساختار روایی این فیلم آنچنان تعلیق درست و دقیقی را به همراه خود دارد که به هنگام دیدنش نمیتوان به چیز دیگری جز هیجان و اتفاقات موجود در فیلم فکر کرد. |
6- صبح اعدام؛ بهترین فیلم سینمایی ایرانی 1403
- تاریخ اکران: نامشخص
- ژانر: رازآلود، تاریخی
- کارگردان: بهروز افخمی
- بازیگران: ارسطو خوش رزم، مسعود شریف، داوود فتحعلیبیگی
بهروز افخمی به نظر میرسد درنظر دارد تا اثر جدید خود با نام صبح اعدام، جنجالهایی را در سال جدید به پا کند. جدیدترین ساخته بهروز افخمی درمورد اعدام و تیرباران دو شهید با نامهای “طیب حاج رضایی” و “حاج اسماعیل رضایی” است. داستان درست حوالی ساعت 5 صبح پیش از اعدام این دو فرد آغاز میشود و بهروز افخمی درنظر دارد تا روایتی دقیق از آنچه بر این دو پس از قیام 15 خرداد 1342 گذشته را روایت کند.
ایده و برداشت اصلی این فیلم براساس گزارش منتشر شده توسط روزنامه کیهان است. بهروز افخمی پس از مطالعه گزارشات کیهان درمورد این دو اعدام سیاسی تصمیم گرفت تا فیلمنامهای براساس آن بنویسد. به نظر شما آیا صبح اعدام پتانسیل آن را دارد تا در لیست بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۳ ماندگار شود؟!
حال که صحبت از اعدام شد، در ارتباط با اعدام نگاهی به بلاگ پست 6 فیلم برتر درمورد اعدام؛ به مناسب روز جهانی اعدام بیندازید.
7. فیلم آپاراتچی
- تاریخ اکران: فروردین 1403
- ژانر: درام، عاشقانه
- کارگردان: قربانعلی طاهرفر
- بازیگران: تورج الوند، فاطمه مسعودیفر، رضا ناجی
فیلم آپاراتچی، که توسط «قربانعلی طاهرفر» کارگردانی شده است، یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۳ است که در جشنواره فجر به نمایش درآمد. این فیلم میتواند به عنوان یک تفسیر آزاد از رمانی با همین نام، نوشته «روحالله رشیدی»، شناخته شود که داستان علاقهمندیهای یک نقاش ساختمان که عاشق سینما است را روایت میکند. او توانست چند فیلم کوتاه بسازد و در حال حاضر به دنبال ساخت اولین فیلم سینمایی خود است.
آپاراتچی، که یکی از فیلمهای جدید ایرانی است، در جشنواره فجر موفق به دریافت جایزه شد. در این فیلم، علاوه بر بازیگران اصلی، هنرمندان دیگری نظیر «هومن برقنورد»، «بهنام تشکر»، «امید روحانی»، «وحید مبصری»، «امین گلستانه»، «حسین عابدینی»، «ولی فروتن» و «علیرضا استادی» نیز نقشهای متفاوتی را بازی کردند و این فیلم را به یکی از بهترین فیلمهای جدید ایرانی تبدیل کردند.
8. فیلم سینمایی طنز ایرانی چرا گریه نمی کنی
یکی دیگر از بهترین فیلم های ایرانی 1403، فیلم چرا گریه نمی کنی نام دارد. داستان بهترین فیلم سینمایی ایرانی 1403 چرا گریه نمیکنی؟ حول محور مردی به نام علی شهناز میچرخد. علی، که والدینش را از دست داده و تنها برادر کوچکترش را در کنار خود دارد، با مرگ ناگهانی برادرش مواجه میشود. این حادثه، تمام امیدها و آرزوهای علی را به یأس و پوچی میکشاند و او در دنیای تنهایی خود محبوس میشود. او حتی از گریه کردن، که به شدت به او نیاز است، ناتوان است و این موضوع به شدت او را آزار میدهد. اطرافیانش که نگران او هستند، تلاش میکنند تا او را به گریه کردن و آرامش دعوت کنند. فیلم به بررسی همین موضوع و تلاشهای اطرافیان برای کمک به او میپردازد.
فیلم چرا گریه نمی کنی به عنوان جدیدترین فیلم سینمایی طنز ایرانی که توانسته اکران آنلاین داشته باشد، تلاش میکند تا از طریق ژانر کمدی سیاه، افقهای جدیدی را در سینمای ایران ایجاد کند. بسیاری از منتقدین بر روی این نظر اتفاق قول دارند که علیرضا معتمد توانسته معیارهای ساخت فیلم کمدی ایرانی را بار دیگر جابجا کند.
در مجله مستر دیالوگ به معرفی و بررسی فیلم چرا گریه نمی کنی پرداختیم. برای مطالعه آن بر روی لینک معرفی فیلم چرا گریه نمی کنی؟؛ کمدی ساختار شکنانه کلیک کنید.
سخن پایانی
با معرفی تعدادی از بهترین بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۳ همراه شما بودیم. تا بدینجا چند فیلم خوب و تماشایی در سینمای ایران اکران شد و چنین موضوعی مخاطبان را امیدوار به بهبود کیفیت این سینمای نیمه جان کرد. نظر شما درباره بهترین فیلم های ایرانی 1403 چیست؟ لطفا دیدگاههای خود را با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما سپاسگزاریم.